Menu
 

Ceturtdiena, 19 Janvāris 2023

Aptauja: Pierīgā ar pašreizējo finansiālo situāciju apmierināti 34% iedzīvotāju

Lai gan 36% Latvijas iedzīvotāju kopumā ir apmierināti ar savu pašreizējo finansiālo situāciju, daudziem tomēr ir grūti atļauties ikdienā nepieciešamās preces, kā arī veikt lielākus pirkumus, liecina “SEB bankas” veiktā aptauja. Vien neliela daļa jeb 4% aptaujāto norādījuši, ka, ņemot vērā viņu ikmēneša ienākumus un izdevumus, ar atlikušo summu pietiek, lai ikdienā varētu atļauties iegādāties visu, ko viņi vēlas.

Lasīt vairāk...

Kalniete: Tribunāls par kara noziegumiem pret Ukrainu jāveido nekavējoties

“Agresija pret suverēnu valsti ir visbriesmīgākais noziegums, tāpēc Krievijas vadītājiem ir jāatbild par Ukrainā īstenoto agresiju un šajā karā pastrādātajām zvērībām, terora aktiem, nogalinātiem civiliedzīvotājiem, bēgļu miljoniem, izpostītām pilsētām, ekoloģisko katastrofu un izlaupītām kultūras vērtībām,” tā šonedēļ, uzstājoties Eiropas Parlamenta debatēs par īpaša tribunāla izveidi Krievijas un Baltkrievijas režīmu kriminālvajāšanai par kara noziegumiem, uzsvēra deputāte Sandra Kalniete no Eiropas Tautas partijas grupas.

Lasīt vairāk...

Aptauja: tikai 38% respondentu dienā izdzer divus litrus ūdens

Gandrīz puse respondentu norādījuši (49%), ka dienā izdzer aptuveni litru ūdens vai mazāk. Vairāk nekā trešdaļa (38%) respondentu dienā izdzer aptuveni divus litrus ūdens, turpretim 4% – aptuveni trīs litrus vai vairāk. 5% respondentu ir norādījuši, ka ūdeni nedzer, bet 4% nevarēja sniegt noteiktu atbildi. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu datiem, samazinājies to respondentu īpatsvars, kuri dienā izdzer aptuveni litru ūdens vai mazāk, secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

Lasīt vairāk...

Drošība par pirmsskolas izglītību – bērniem, vecākiem un pašām pirmskolām

Pirmsskolas izglītības iestāde nav tikai vieta, kur tiek pieskatīti bērni – tā ir vieta, kurā bērns iegūst pirmās zināšanas, draugus, pieredzi par mācību procesu kopumā, kā arī uzsāk socializēšanās procesu ārpus ģimenes. Vieta, kurā sāk attīstīt savus talantus un prasmes. Tieši no šīs pieredzes lielā mērā ir atkarīgs, cik atvērts jaunu prasmju un zināšanu apguvei bērns būs nākotnē.

Lasīt vairāk...

Mākslīgais intelekts biznesā – papildinājums, nevis darbinieka aizstājējs

Mākslīgā intelekta (AI) popularitāte biznesa vidē turpina pieaugt, īpaši pēc nesenās iepazīšanās ar universālo tērzēšanas modeli “ChatGPT”. Lai arī mākslīgais intelekts var palīdzēt uzņēmumiem optimizēt to darbību un uzlabot klientu pieredzi, tā integrācijai jāpieiet ar piesardzību. Digitālo tehnoloģiju uzņēmums “TRY Dig Latvia” iesaka rūpīgi izvērtēt gan tā iespējas, gan ierobežojumus, lai nodrošinātu to efektīvu un uzņēmuma mērķiem atbilstošu izmantošanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.