Menu
 

Piektdiena, 06 Janvāris 2023

Pilnībā pabeigta no Inčukalna sērskābā gudrona dīķiem izvestā gudrona utilizācija

  • Publicēts Vide

Noslēdzot Latvijā līdz šim apjomīgāko un tehnoloģiski vienu no sarežģītākajiem vides projektiem, 2022. gada nogalē SIA “Schwenk Latvija” rūpnīcā Brocēnos, pabeigta sērskābā gudrona utilizācija. Cementa ražošanas procesā, kopumā sadedzināts aptuveni 49 000 tonnu kurināmā, kas iegūts no bīstamajiem gudrona atkritumiem. Vēsturiski piesārņotajā vietā Inčukalna pagastā sanācijas un rekultivācijas darbus Valsts vides dienests (VVD) noslēdza jau 2021.gada maijā.

Lasīt vairāk...

Nekad nezaudēt optimismu

Nonākšana ratiņkrēslā nereti tiek uztverta kā teju vai pasaules gals, taču, tiekoties ar ķegumiešiem Ralfu Ramani un viņa dzīvesbiedri Agiju Bogdanoviču un iepazīstot abu optimistisko skatījumu uz dzīvi, tā nebūt nešķiet, gluži pretēji – var tikai apskaust šo cilvēku piepildīto dzīvi un pozitīvo attieksmi gan pret sevi, gan citiem. Iespējams, tieši tas ļāva Ralfam nesalūzt, kad pirms 30 gadiem visu kājām gaisā sagrieza negadījums.

Lasīt vairāk...

Aptauja: rekordliels iedzīvotāju skaits atzīst, ka ikdienā šķiro atkritumus

  • Publicēts Vide

Palielinoties iedzīvotāju izpratnei par vides saudzēšanu, kā arī gadu no gada strauji attīstoties atkritumu dalītās vākšanas iespējām, atkritumu šķirotāju skaits Latvijā sasniedzis rekordu. Kā liecina pēc Latvijas Zaļā punkta pasūtījuma reizi divos gados veiktās SKDS aptaujas dati, patlaban atkritumus Latvijā šķiro jau 79% iedzīvotāju, kas ir par 19 procentpunktiem vairāk nekā 2020.gadā un par 45 procentpunktiem vairāk nekā 2011.gadā, kad atkritumus šķiroja vien 34% sabiedrības.

Lasīt vairāk...

Jaunā gada apņemšanās – ēst mazāk, kustēties vairāk?

Sagaidot decembra pēdējās dienas, liela daļa cilvēku plāno aizvien jaunas vai atkārto jau iepriekšējā gada apņemšanās – zaudēt svaru, biežāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, atmest kādu kaitīgu ieradumu un dzīvot veselīgāk. Daudzi cenšas pie tām pieturēties, taču nereti jau pēc pāris nedēļām vai mēneša par lielajiem plāniem esam piemirsuši un atgriežamies veco ieradumu gūstā. Kā Jaunajā 2023. gadā pievērsties veselīgam dzīvesveidam un kā par apņemšanos neaizmirst jau pēc pāris nedēļām?

Lasīt vairāk...

Gardēžu festivālā Siguldā svinēs ziemas garšu

28.janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākumā no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labākos Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Ko svarīgi zināt par respiratori sincitiālo vīrusu

Respiratori sincitiālais vīruss (RSV) ir izplatīts elpceļu vīruss, kas parasti izraisa vieglus saaukstēšanās simptomus. Lai gan lielākā daļa cilvēku atveseļojas nedēļas vai divu laikā, RSV var izraisīt arī smagu saslimšanu, īpaši zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem un hronisko slimību pacientiem. Šobrīd ir palielinājies ģimenes ārstu apmeklējumu un hospitalizāciju skaits ar RSV saistītiem gadījumiem, tādēļ ir vērts noskaidrot par šo vīrusu vairāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.