Menu
 

Pirmdiena, 09 Janvāris 2023

Levits: VKKF finansējums nedrīkst ciest tāpēc, ka valdība maina spēles noteikumus par LVM ziedojumiem kultūrai

Gan Dziesmu un deju svētki, gan reģionālās kultūras programmas, gan Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansējums kopumā nedrīkst ciest tāpēc, ka valdība pēkšņi maina spēles noteikumus par AS "Latvijas valsts meži" (LVM) ziedojumiem kultūrai, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Dažādi augšējo elpceļu vīrusi – ko darīt veselības uzlabošanai

Šosezon turpina strauji izplatīties dažādi augšējo elpceļu vīrusi – gan tie, ko saucam par parastu saaukstēšanos, gan tie, kas pievērš vairāk uzmanības un rada nopietnākas problēmas, piemēram, gripa vai mazuļiem bīstamais respiratori sincitiālais vīruss. Kā, sajūtot pirmos simptomus, zināt, vai ir vērts satraukties, un kādai slimības gaitai gatavoties?

Lasīt vairāk...

Ēriks Lingebērziņš: Tūrisma nodeva ir uzskaites mehānisms, ar kuru nozarei tālāk strādāt

Doma par tūrisma nodevas ieviešanu radās jau vairākus gadus atpakaļ, ņemot piemēru no prakses visā pasaule, uzsverot to, ka sākotnēji citās valstīs, kurās ir tūristu pārplūdums, tas bija domāts kā regulēšanas un kontroles mehānisms, tomēr laika gaitā izpratne par tūrisma nodevas būtību un iegūto līdzekļu izlietojumu ir mainījusies.

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs pārmērīgi aizraujas ar virtuālo vidi

Pēdējo piecu gadu laikā teju par trešdaļu jeb 29 % pieaudzis to cilvēku skaits, kuri atzīst, ka viņiem piemīt kaitīgie ieradumi, tā liecina jaunākie “Mana Aptieka & Apotheka” Veselības indeksa pētījuma rezultāti. Iedzīvotāju biežāk atzīmēto kaitīgo ieradumu vidū ir pārmērīga aizraušanās ar virtuālo vidi, ko atzinuši 18 % Latvijas iedzīvotāju. Visvairāk šis kaitīgais ieradums skar sievietes un gados jaunus cilvēkus. Pārmērīga seriālu un filmu skatīšanās kā kaitīgs ieradums pieaug gan jauniešu, gan senioru vidū.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.