Menu
 

Sestdiena, 19 Janvāris 2019

Francijā turpinās "dzelteno vestu" protesti

Neskatoties uz prezidenta Emanuela Makrona šonedēļ ievadītajām "lielajām nacionālajām debatēm", kuru mērķis ir apslāpēt "dzelteno vestu" protestus, Francijas pilsētu ielās sestdien, jau desmito nedēļas nogali pēc kārtas, atkal izgājuši tūkstošiem demonstrantu.

Lasīt vairāk...

Partijas vienojušās par valdības deklarāciju; balsojums par topošo valdību iecerēts 23.janvārī

Topošās koalīcijas partijas vienojušās par valdības deklarāciju un balsojums par valdību iecerēts nākamnedēļ, 23.janvārī. Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) pēc kārtējās sanāksmes sestdien žurnālistiem pauda, ka politiķi ir faktiski vienojušies par valdības deklarāciju. Pirmdienas rītā partijas vēlreiz tiksies, lai "gramatiski izietu cauri tekstam", norādīja Kariņš.

Lasīt vairāk...

Uztura speciāliste: Sabalansēts uzturs īpaši svarīgs ziemā

Mūsdienu steidzīgais dzīves ritms iezīmē ne pārāk veselīgu tendenci – arvien vairāk strādājošu cilvēku taupa laiku uz veselībai tik svarīgo pusdienu rēķina. Darba steigā izlaistas pusdienas ne tikai mazina produktivitāti un veicina liekā svara pieaugumu; īpaši kaitīgs šāds ieradums ir ziemā, kad izlaista ēdienreize vairāk nekā citos gadalaikos rada enerģijas trūkumu un vājina imunitāti.

Lasīt vairāk...

Par gada sūnu izvēlēta tūbainā bārkstlape

  • Publicēts Vide

Latvijas Botāniķu biedrība par 2019.gada sūnu izvēlējusies tūbaino bārkstlapi ("Trichocolea tomentella"), aknu sūnu, kas Latvijā sastopama strautu un avotu krastos, kā arī purvainos egļu un jauktos mežos avotainās apēnotās vietās. Tā ir viena no lielākajām aknu sūnām Latvijā, veido līdz 15 cm augstas, bāli vai dzeltenīgi zaļas velēnas.

Lasīt vairāk...

EM risinās problēmu ar āra kafejnīcu atvēršanas ierobežojumiem drošības apsvērumu dēļ

Ekonomikas ministrija (EM) risinās problēmu ar āra kafejnīcu atvēršanas ierobežojumiem drošības apsvērumu dēļ. Šonedēļ ministrijā tikās restorānu nozares, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Rīgas būvvaldes pārstāvji, lai spriestu par risinājumu jautājumā, kad komersanti nevar atvērt āra kafejnīcas sabiedrības drošības apsvērumu dēļ.

Lasīt vairāk...

Sīpolciemā bez transporta. Atbildam lasītājam

Izrādās, pat tad, ja dzīvo nepilnu divsimt metru attālumā no Rīgas–Ventspils šosejas, tas nenozīmē, ka būs iespēja ar sabiedrisko transportu laikā nokļūt, piemēram, pie ģimenes ārsta novada centrā vai pēc darba atgriezties mājās. Šādā situācijā nonākuši Sīpolciema iedzīvotāji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.