Menu
 

Pirmdiena, 09 Decembris 2019

ASV nosaka sankcijas Lembergam

ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) pirmdien, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Lasīt vairāk...

Foto: Tautas deju ansambļa "Dancis" vadītāja Rolanda Juraševska jubilejas koncerts

Lielajā ģildē norisinājās Latvijas Universitātes Tautas deju ansambļa "Dancis" rīkotais koncerts “Raiti, raiti rakstā dej”, kas bija veltīts TDA “Dancis” un vidējās paaudzes deju kolektīva “Dancis” mākslinieciskā vadītāja Rolanda Juraševska 70. dzimšanas dienai, iezīmējot viņa ienākšanu ansamblī pirms 55 gadiem un vairāk nekā 30 gadus mākslinieciskā vadītāja amatā.

Lasīt vairāk...

Foto: Ķekavā, Piņķos un Baltezerā izskanēs Ziemassvētku noskaņu programma "Es ticu"

Pirmos koncertus Dubultu un Jelgavas dievnamos piedzīvojusi Ziemassvētku noskaņu programma ”Es ticu”, kurā komponista Valta Pūces vadībā apvienojušies izcili mūzikas profesionāļi – brīnumskaistās balss īpašniece, operdziedātāja Inga Šļubovska Kancēviča, vijoļspēles meistars Raimonds Ozols, flautas burve Dita Krenberga un pats Valts Pūce pie taustiņinstrumentiem.

Lasīt vairāk...

Ģimenes ārsts: Pastaiga mežā ir atslodze nervu sistēmai

Gada aukstajos mēnešos aktīva atpūta nebūt nav jāaizstāj ar pasīvu, tieši otrādi – brīvajā laikā ieteicams kārtīgi izkustēties svaigā gaisā, lai izvairītos no dažādām saslimšanām. Kā pastaiga mežā var palīdzēt uzlabot cilvēka fizisko un garīgo veselību, skaidro ģimenes ārsts un kustības “Ejam mežā” vēstnesis Ainis Dzalbs.

Lasīt vairāk...

Atklāj, kā izskatīsies "Rail Baltica" nākotnes infrastruktūra

“Rail Baltica” atklāj pirmās nākotnes infrastruktūras elementu vizualizācijas, prezentējot gājēju pārvadu un tuneļu, trokšņu barjeru, žogu, dzīvnieku pāreju, uzbērumu un ierakumu, kā arī reģionālo staciju dizainu. Jaunajā “Rail Baltica“ digitālās informācijas centra sadaļā ikviens ir laipni gaidīts apskatīt, kādi ir šie infrastruktūras elementi, kur katrs no tiem tiks izmantots un kā tika izstrādāts dizains un vizuālā identitāte.

Kā skaidro uzņēmumā, infrastruktūras elementu vizualizācija ir daļa no lielāka projekta, ko “RB Rail AS“ īstenoja sadarbībā ar itāļu arhitektūras un dizaina uzņēmumu “3TI Progetti“. Šī projekta laikā “3TI Progetti“ izstrādāja arhitektūras, ainavu un vizuālās identitātes dizaina vadlīnijas visam “Rail Baltica“ dzelzceļa tīklam. Šīs vadlīnijas sniedz saskaņotus risinājumus infrastruktūras elementiem, kurus piemēros visās trīs Baltijas valstīs.

Dzelzceļa tīkla identitātes sagatavošanas laikā tika iesaistītas daudzas ieinteresēto personu grupas, lai apkopotu viņu zināšanas un noteiktu, ko viņi sagaida no “Rail Baltica“ infrastruktūras vizuālā izskata. Tajās ietilpa arhitekti, ainavu arhitekti, universitātes, dzelzceļa administratori un pašvaldības visās trīs Baltijas valstīs. Turklāt “RB Rail AS“ izpētīja un pievērsās dažādu pasažieru grupu, tostarp cilvēku ar ierobežotām pārvietošanās spējām, vecāku ar maziem bērniem, kā arī senioru vajadzībām, lai nodrošinātu, ka “Rail Baltica“ infrastruktūra būtu pieejama un droša visiem pasažieriem.

Plašāka informācija par “Rail Baltica“ infrastruktūru un dizainu pieejama šeit.

Kā zināms, “RB Rail AS” ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai koordinētu “Rail Baltica“ globālā projekta īstenošanu – pirmo šāda mēroga infrastruktūras projektu no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Nākamgad Latvijā gaidāma zemākā inflācija kopš 2016.gada

Inflācija Latvijā turpina mazināties un šī gada novembrī patēriņu cenas Latvijā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu augušas vien par 2,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Salīdzinājumam šī gada pirmajā pusē inflācija Latvijā bija virs 3% un inflācijas tempu samazinājums pēdējos mēnešos pamatā saistīts ar naftas cenu stabilizēšanos pasaulē, labvēlīgākiem laika apstākļiem lauksaimniecībā un akcīzes likmes samazinājumu stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Tādējādi gada kopējā inflācija Latvijā šogad būs 2,8%, savukārt nākamgad inflācija Latvijā, visticamāk, nepārsniegs 2,5% un līdz ar to būs zemākā kopš 2016. gada.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.