Menu
 

Otrdiena, 23 Aprīlis 2019

Deputāti: NEPLP piedzīvo reputācijas krīzi

Reputācijas jautājums vienmēr ir svarīgs, bet, ņemot vērā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbību pēdējā laikā, jāsecina, ka padome piedzīvo reputācijas krīzi otrdien, 23.aprīlī sprieda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Mediju politikas apakškomisijas deputāti.

Lasīt vairāk...

Jaunajā koru konkursā "Rīga dzied" piedalīsies kori no 11 pasaules valstīm

No 1. līdz 5. maijam Rīgā norisināsies pirmais starptautiskais koru konkurss “Rīga dzied”, un tā centrālais notikums būs konkurss “Imanta Kokara Kora balva”. Rīgā maija sākumā ieradīsies kori no 11 pasaules valstīm: Vācijas, Itālijas, Baltkrievijas, Somijas, Japānas, Norvēģijas, Krievijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Turcijas. Latviju konkursā pārstāves pieci koru kolektīvi, konkursā spēkiem mērosies 31 koris.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta pašvaldību izlīdzināšanas fonda apjomu 206,71 miljona eiro apmērā; iemaksas veiks lielākā daļa Pierīgas novadu

Šogad pašvaldību izlīdzināšanas fonda apjoms būs 206,71 miljons eiro, paredz otrdien valdībā atbalstītais noteikumu projekts. Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums nosaka katrai pašvaldībai aprēķināto no izlīdzināšanas fonda izmaksājamo dotāciju vai izlīdzināšanas fondā veicamās iemaksas.

Lasīt vairāk...

Foto: Ādažu un Ulbrokas jaunie peldētāji naskākie Pierīgā

  • Publicēts Sports

Vienpadsmit Pierīgas mācības iestāžu komandas startējušas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu peldēšanas sacensībās Inčukalna sporta kompleksā. Šoreiz labākie bija Ādažu vidusskolas un Ulbrokas vidusskolas audzēkņi, kuri savā starpā sadalīja uzvaras četrās vecuma grupās komandu vērtējumā un ieguva lielāko daļu godalgu arī individuālajās sacensībās.

Lasīt vairāk...

Ceļotāju dienā Ķemeru Nacionālajā parkā sola aizraujošas aktīvās atpūtas iespējas mitrājos

Popularizējot Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) dabas bagātības un tūrisma iespējas, 5. maijā Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) interesentus ielūdz uz Ceļotāju dienu nacionālā parka teritorijā. Šogad interesentiem sarūpēta īpaša programma, aicinot tuvāk iepazīt Ķemeru mitrājus, taču neizpaliks arī aizraujošas kultūras mantojuma izziņas iespējas.

Lasīt vairāk...

LeNeSOns aicina mazos mūzikas cienītājus uz pēdējo tikšanos pirms vasaras brīvlaika

Sestdien, 27. aprīlī, Lielajā ģildē ar koncertu “LeNeSOns un Britena “Muzikālie vakari”” noslēgsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) bērniem veltītā koncertcikla “LeNeSOns” 11. sezona. Šajā ģimenēm ar bērniem domātajā koncertciklā jaunākie klasiskās mūzikas klausītāji var iepazīties ar simfonisko mūziku, kas rakstīta vai piemērota tieši bērniem, uzzināt par dažādiem orķestra mūzikas instrumentiem un piedalīties radošās darbnīcās.

Lasīt vairāk...

Kad atkritumiem vairs nav vietas

  • Publicēts Vide

Atkritumi, arī sadzīves, ir viena no nopietnākajām vides problēmām, kas aktuāla jau sen. Arī viduslaikos un industrializācijas pirmsākumos vietējām varām bija jāmeklē risinājumi, kā neļaut atkritumiem kļūt par infekcijas perēkli apdzīvotās vietās. Mūsdienās sadzīves atkritumi lielākos daudzumos ir labas dzīves indikators – pieaugot dzīves līmenim, attiecīgi pieaug atkritumu daudzums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.