Menu
 

Otrdiena, 09 Aprīlis 2019

Ķekavas basketbolisti sper soli pretī LBL2 finālam

  • Publicēts Sports

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas pusfināla sēriju ar uzvaru pār BK “Jelgava”/LLU vienību otrdien sākuši pašreizējie LBL2 čempionu titula īpašnieki basketbola kluba “Ķekava” spēlētāji. Atbildes spēle sērijā līdz divām uzvarām paredzēta 12.aprīlī Ķekavā.

Lasīt vairāk...

Skolas direktore: Bērni nav āboli, kas nogatavojas kokos

Rīgas 69. vidusskolas direktore Ija Lasmane, kura tikai pirms diviem gadiem no vakarskolas reģionā pārnākusi darbā uz dienas skolu Rīgā, lai ienestu jaunas vēsmas, uzsver, ka ir gatava jaunajam izglītības saturam. Viņa piebilst, ka pārmaiņas jau notiek, atpakaļceļa nav un nevajag. Runājot par to, vai bērni ir gatavi, skolas direktore norāda, ka bērni nav āboli vai plūmes, kas nogatavojas kokos. Bērni kļūst gatavi, darot lietas un apgūstot jauno.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Latvijas eksportā pieticīgākais gada sākums pēdējo trīs gadu laikā

Latvijas eksportētāji arvien vairāk izjūt ārējā pieprasījuma vājināšanos, un februārī Latvijas preču eksports eiro izteiksmē salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu audzis vien par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Savukārt pirmajos divos mēnešos kopumā Latvijas eksports palielinājies vien par 0,2%, un tas ir pieticīgākais gada sākums eksportā pēdējo trīs gadu laikā.

Lasīt vairāk...

Mārupē iepazīstina ar paveikto energoefektivitātes jomā

Mārupes novada pašvaldībai ie­saistoties projektā “Co2mmunity” par vietējo iedzīvotāju grupu (kopienu) atjaunojamās enerģijas pro­jektu kopradīšanu un kopfinansēša­nu, marta beigās Mārupes novada dome uzņēma projekta partnerus no astoņām Eiropas valstīm: Vācijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Lasīt vairāk...

Darbu radio un televīzijas centrā atstās visi valdes locekļi (papildināta)

Darbu Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā (LVRTC) nolēmis pamest tā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi – Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis, aģentūrai LETA apliecināja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) un LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine. Linkaits sacīja, ka otrdien saņēmis ziņu, ka divi LVRTC valdes locekļi pametīs darbu uzņēmumā pēc pašu vēlēšanās.

Lasīt vairāk...

"Akropole" ir klāt! Ko varam sagaidīt?

Kopš pagājušās nedēļas Rīga ir par vienu lielu iepirkšanās centru bagātāka, jo durvis vērusi "Akropole". Spriežot pēc daudzajām fotogalerijām un komentāriem sociālajos tīklos, pirmajās dienās to apmeklēja tūkstošiem cilvēku – atklāšanas dienā 4. aprīlī tie esot bijuši pat vairāk nekā 20 tūkstoši. Arī "Rīgas Apriņķa Avīze" devās raudzīt, kas tad īsti šeit notiek.

Lasīt vairāk...

Latvija pievienosies Eiropas Kultūras ceļu programmai

Ministru kabinets 9. aprīļa sēdē atbalstījis Latvijas Republikas pievienošanos Eiropas Padomes Paplašinātajam daļējam nolīgumam par Eiropas kultūras ceļiem kā oficiālai dalībvalstij. Tādējādi jau 2019. gadā Latvija varēs pilntiesīgi lemt par Eiropas Kultūras ceļu programmas turpmāko attīstību, kā arī sniegt savu ieguldījumu un īstenot intereses attiecībā uz tādiem Latvijas kultūras mantojumam būtiskajiem ceļiem kā Hanzas, Jūgendstila, Vikingu vai Eiropas Ebreju mantojuma ceļš.

Lasīt vairāk...

Seminārā Jūrmalā jaunieši varēs iepazīties ar iedvesmojošiem cilvēkiem

Turpinās programmas "Panākumu skola" Latvijas tūre, semināros palīdzot veidot valsts nākotnes līderus un iedvesmojot jauniešus sasniegt mērķus, veidot interesantu dzīvi, karjeru un biznesu. Nākamā tikšanās gaidāma 11. aprīlī Jūrmalā, kad būs iespēja iepazīties ar iedvesmojošiem cilvēkiem, kuriem jau ir izdevies izveidot tādu dzīvi, kādu viņi paši vēlas.

Lasīt vairāk...

Turpina samazināties ārpusģimenes aprūpē esošo bērnu skaits

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ir apkopojusi bāriņtiesu sniegtos datus par to darbību aizvadītajā gadā. Tie liecina, ka pēdējos gados vidēji vairāk nekā 1500 ģimenes gadā nonāk pašvaldību sociālo dienestu redzeslokā, jo tajās konstatēti riski pienācīgai bērnu aprūpei un audzināšanai. 2018. gadā bāriņtiesas lūgušas pašvaldību sociālos dienestus sniegt atbalstu 1567 ģimenēm, kurās nepietiekami nodrošināta 2773 bērnu attīstība un audzināšana.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.