Menu
 

Piektdiena, 09 Oktobris 2020

VM: Covid-19 izplatības mazināšanai nosaka stingrākus pulcēšanās ierobežojumus; atsevišķi ierobežojumi astoņās pašvaldībās

Lai apturētu straujo Covid-19 izplatības pieaugumu Latvijā, valdība piektdien pieņēma lēmumu no 10. oktobra noteikt stingrākus pulcēšanās ierobežojumus visā valstī un īpašus drošības pasākumus astoņās pašvaldībās Latvijā. Ievērojot lielāku piesardzību tagad, iespējams, vēlāk varēs izvairīties no ierobežojumiem, kas atstātu lielāku ietekmi uz valsts ekonomiku.

Lasīt vairāk...

Dana Reizniece-Ozola: Pašvaldības un mazais bizness būs lielākie zaudētāji

Valdības sagatavotais nākamā gada valsts budžeta projekts paredz vairākas izmaiņas nodevu un nodokļu jomā, tāpat paredzēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcijas pārdale starp valsts budžetu un pašvaldībām. Pašvaldības iebilst pret šādu pārdali, uzsverot, ka pašvaldību budžetā ieskaitāmās iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu daļas samazināšana līdz 75% ir ļoti skarba un daudzām pašvaldībām pārsniedz kritisko izdzīvošanas robežu, ko izjutīs iedzīvotāji visā valstī. Laikā, kad valsts galvenais likums nonāk apspriešanā Saeimā, kur tam jātiek apstiprinātam, "Kodols" uz sarunu aicināja bijušo finanšu ministri, šobrīd opozīcijas deputāti Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Lasīt vairāk...

Ieguldot 3,8 miljonus eiro, paplašināts loģistikas centrs Mārupē

Nepilna gada laikā, ieguldot 3,8 miljonu eiro lielas investīcijas, nekustamo īpašumu attīstītājs "Lumi Capital" ir būtiski palielinājis Plieņciema ielas loģistikas kompleksu Mārupē. Jaunās augstas kvalitātes noliktavu telpas 6300 kvadrātmetru platībā ir nodotas nomniekam – uzņēmumam "Inter Cars", kas nodarbojas ar automašīnu rezerves daļu vairumtirdzniecību un uz ilgtermiņa līguma pamata telpas nomāja jau iepriekš, informē uzņēmuma "Mapri būve" pārdošanas vadītājs Latvijā Artūrs Sausiņš.

Lasīt vairāk...

Padomi, plānojot mājdzīvnieka iegādi

Lai mazinātu gadījumu skaitu, kuros mājdzīvnieki paliek bez saimnieka un pajumtes, tirdzniecības centra “Alfa” iniciētās sociālās kampaņas “Mājdzīvnieka mājas ir cilvēks” ietvaros apkopoti padomi, kas var palīdzēt izvērtēt mājdzīvnieku iegādes nepieciešamību.

Lasīt vairāk...

Turpmāk pašizolācijas prasību plāno attiecināt uz valstīm, kurās Covid-19 saslimstība pārsniegs Latvijas līmeni

Slieksni pašizolācijas prasībai pēc atgriešanās no ārzemēm turpmāk plānots pielāgot Latvijas aktuālajam divu nedēļu kumulatīvajam saslimstības rādītājam uz 100 000 iedzīvotāju, piektdien masu medijiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Vadoties pēc epidemiologa paustā, ceturtdien šis rādītājs bija 40,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

Pasaules olu dienas ceļojošais restorāns piestāj Rīgā, Iecavā un Ķekavā

Oktobra otrā piektdiena ik gadu ir diena, kad visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta svarīgo lomu cilvēku uzturā un ieviešot aizvien jaunas svinību tradīcijas. Sestdien, 10.oktobrī, par godu šim notikumam arī Iecavā un Ķekavā paredzētas īpašas Pasaules olu dienas aktivitātes.

Lasīt vairāk...

Noslēgumam tuvojas ielu un ceļu būvniecības sezona Siguldas novadā

Investējot vairāk nekā 5,7 miljonu eiro, šajā būvniecības sezonā deviņās ielās atjaunota asfaltseguma virskārta, savukārt 15 ielās ieklāts dubultās virsmas segums. Tāpat šajā būvniecības sezonā veiktas satiksmes drošības uzlabošanas iniciatīvas, lai pasargātu mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus, uzlabotu satiksmes drošību un paplašinātu velo infrastruktūru.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.