Menu
 

Ceturtdiena, 05 Novembris 2020

Titurgā par 64 000 eiro izbūvēti jauni strītbola laukumi

Ķekavas novada Titurgā izbūvēti jauni strītbola laukumi. Laukumi ierīkoti atbilstoši strītbola starptautiskajiem noteikumiem – izveidots laukums ar mākslīgo segumu, piedāvājot divus spēļu laukumus,  un uzstādīti četri basketbola grozi. Kā norāda novada pašvaldībā, laukumus var izmantot iedzīvotāji dažādās vecuma grupās gan aktīvai brīvā laika pavadīšanai, gan dažāda līmeņa sacensībām un sporta spēlēm.

Lasīt vairāk...

Kur jūtama pagātnes elpa: Jūrmala

Jūrmalā ir atrodamas daudzas piemiņas vietas Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem, kā arī karavīru kapavietas vairākās Jūrmalas kapsētās un piemiņas plāksnes vietējās baznīcās. Tāpat šeit rodamas mājas dzejniekiem Aspazijai un Rainim, kā arī kultūrvēsturiskas vietas, kurās tiek rīkoti dažādi atpūtas, izklaides un kultūras pasākumi. Rakstu sērija “Piemiņas un rituālu vietas Pierīgas pilsētās” šoreiz devās uz Jūrmalu, kur iepazina vēsturiskus notikumus, izstaigāja dzejnieku takas un pabija Jūrmalas Kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejā atklās tradicionālo masku taku

No salnu mēneša 6. dienas līdz vilku mēneša 6. dienai Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Rudens masku taku un Tradicionālo masku izstādi "Starp divām saulēm". Pavadot laiku brīvā dabā, laikā no 6. novembra līdz 6. decembrim Brīvdabas muzejā varēs izzināt budēļu maskošanās tradīcijas, apskatīt tradicionālās rudens maskas, kā arī noskaidrot to simbolisko nozīmi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.