Menu
 

Sestdiena, 11 Jūlijs 2020

Horvātija un Bulgārija sper platu soli pretī eirozonai

Horvātija un Bulgārija piektdien spērušas lielu soli uz priekšu, lai pievienotos Eiropas Savienības (ES) kopīgajai valūtai eiro. Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka pieņemts lēmums par abu ES dalībvalstu pievienošanos Eiropas Valūtas kursu mehānismam (ERM II), kas tiek dēvēts par uzgaidāmo telpu pirms pievienošanās eirozonai.

Lasīt vairāk...

Padomi iesācējiem: kam nepieciešams pievērst uzmanību pirms došanās pārgājienā?

Pētījumi liecina, ka atrodoties dabā vien 20 minūtes, cilvēki kļūst mierīgāki un mazāk saspringti. Atrašanās dabā un kustība veicina koncentrēšanās spējas, atmiņu, turklāt mazina trauksmi un depresijas sajūtu. Došanās pārgājienā ir labākā izvēle tiem, kuri vēlās būt tuvāk dabai un vienlaikus sevi izaicināt. Ja esat nolēmuši doties pārgājienā, taču līdz šim tas vēl nav darīts, vērts ieklausīties Skandināvu aktīvās atpūtas apģērbu ražotāja "Fjällräven" padomos par to, kam nepieciešams pievērst uzmanību pirms šī notikuma.

Lasīt vairāk...

Tūrisma nozarē strādājošo algu subsidēšanai valsts plāno atvēlēt 19,2 miljonus eiro

Valsts varētu subsidēt tūrisma nozarē strādājošo algas, tam veltot 19,2 miljonus eiro, paredz Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais priekšlikums. EM izstrādājusi noteikumus "Covid-19 skarto tūrisma nozares saimnieciskās darbības veicēju atbalsta piešķiršanas kārtība", kas nosaka kārtību un apmēru, kādā atbalstu piešķir Covid-19 krīzē būtiski skartam tūrisma nozares saimnieciskās darbības veicējam.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Covid-19 joprojām ir galvenais ekonomikas drauds

Šī gada otrā puse ir sākusies ar nepārtrauktu svārstīšanos starp augošo optimismu biržās un negatīvajiem Covid-19 efektiem, ko rada jauni uzliesmojumi. Makro jomā parādās pozitīvas ziņas, jo īpaši pieaugošie iepirkumu vadītāju indeksi un dati par ASV darba tirgu. Arvien vairāk centrālo banku pārstāvju norāda, ka zemākais punkts ekonomikā ir garām. Faktiski jūlijā globālā atveseļošanās notiek jau ceturto mēnesi un galvenais jautājums ir atveseļošanās temps un noturība. Centrālās bankas pat nav sākušas domāt par procentu likmju paaugstināšanu. Tas ir pievilcīgi, bet vēl ir tālu no galvassāpēm brīvas vides.

Lasīt vairāk...

Četri farmaceites padomi, lai sadzīves traumas nepārvēstos rētās

Dārza darbi, grilēšana, aktīvā atpūta brīvā dabā – šīs ir tikai dažas vasaras nodarbēm, kuras veicot esam pakļauti dažādu sadzīves traumu riskam, piemēram, iegrieztām brūcēm vai pirmās pakāpes apdegumiem. Lai traumas par sevi neatgādinātu arī vēlāk, svarīgi ir tās pareizi iztīrīt un apkopt. Vairāk par to, kas veicina rētu rašanos un kā apkopt brūces, lai no rētām izvairītos, skaidro aptieku tīkla "Apotheka" sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.