Menu
 

Otrdiena, 11 Augusts 2020

Valdība atbalsta Ķekavas apvedceļa būvniecību

Valdība otrdien atbalstīja Ķekavas apvedceļa būvniecību kā pirmo nozīmīgo industriālo publiskās un privātās partnerības (PPP) projektu Baltijā, kas tiks īstenots pēc "projektē–būvē–uzturi–finansē" modeļa, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Lasīt vairāk...

Turaidas muzejrezervātā atklās mākslinieces Dinas Dubiņas jubilejas izstādi "Ceļš"

21.augustā plkst.15.00 Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Ceļš”, kurā tiks eksponētas gleznas ar dzintaru, emaljas gleznas un rotas. Izstādi būs iespējams apskatīt līdz 20.septembrim, informē Turaidas muzejrezervāta pārstāve Anda Skuja un Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sandra Ķirule.

Lasīt vairāk...

Jaunnedēļ iekštelpās pulcēties drīkstēs līdz 1000 cilvēkiem, kā arī mazinās ierobežojumus ēdinātājiem un kultūras pasākumiem

No 17.augusta iekštelpās vienlaicīgi drīkstēs pulcēties līdz 1000 cilvēkiem pašreizējo 500 vietā, kā arī tiks mazināti ierobežojumi ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem un arī kultūras, sporta, reliģiskās darbības vietām, paredz otrdien valdības atbalstītie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". Izmaiņas attiecībā uz pulcēšanos ārtelpās nav plānotas – tāpat kā patlaban maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits ir 3000.

Lasīt vairāk...

Pūce: Depozīta sistēmas ieviešana veicinās iedzīvotāju iesaisti aprites ekonomikā

Ministru kabinetā apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais noteikumu projekts “Depozīta sistēmas darbības noteikumi”*, ar kuru noteikts normatīvais regulējums depozīta sistēmas darbībai, lai 2022.gada 1.februārī tiktu uzsākta depozīta sistēma. Ministrijas izstrādātais noteikumu projekts paredz depozīta sistēmas piemērošanas kārtību un prasības sistēmas darbībai, informē VARAM pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Eksportā atkopšanās norit straujāk, nekā gaidīts

Līdzīgi kā ekonomikā kopumā, arī Latvijas eksportā atkopšanās no Covid-19 šoka norit ievērojami straujāk, nekā gaidīts. Pēc diviem mēnešiem, kad Latvijas preču eksports saruka par vairāk nekā 10% pret iepriekšējos gadu, situācija jūnijā ir būtiski uzlabojusies un salīdzinājumā ar pērno gadu eksports sarucis vien par 1,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija.

Lasīt vairāk...

Siguldā norisināsies Latvijas orientēšanās kausa posms

  • Publicēts Sports

Šonedēļ, 15. un 16.augustā, Siguldā norisināsies Latvijas orientēšanās kausa sacensību posms vidējā un garajā distancē. Šis būs jau astotais Siguldas kauss, kas šoreiz pulcēs vairāk nekā 500 dalībnieku no Latvijas un Baltijas. Lai veicinātu sporta veida attīstību, Latvijas orientēšanās kausa atbalstītāju lokam pievienojies arī uzņēmums “Maxima Latvija”, informē sacensību organizatori.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Desmitā daļa Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka peldēt neprot

Pērn Latvijas ūdeņi paņēma 96 cilvēku dzīvību. Diemžēl šogad no ūdenstilpēm izcelti jau 80 bojāgājušie, un gads vēl tikai pusē. Šie dati turpina akcentēt problēmu, kura pretstatā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo statistikai valsts līmenī ik gadu tiek klusu nolikta malā: Latvijas iedzīvotāju peldētprasme un izpratne par drošību pie ūdens ir kritiski nepietiekama. Apdrošināšanas sabiedrības “Balta” (“PZU grupa”) veiktajā aptaujā 73% iedzīvotāju atzinuši, ka peldēt neprot vai ūdenī nejūtas droši. Eksperti no biedrības “Peldēt droši” gan norāda, ka šis skaitlis patiesībā varētu būt vēl lielāks, jo cilvēki bieži vien savas prasmes pārvērtē.

Lasīt vairāk...

Foto: Ropažos atvērts Latvijas amatnieku veikals "Cukurs"

Ropažos jaunatvērts pasaku namiņam līdzīgais “Cukura” namiņš – Latvijas mājražotāju produkcijas apvienotais veikals. Veikala atvēršanā piedalījās gan Ropažu un Garkalnes novada domes amatpersonas, uzņēmēju biedrības pārstāvji, Garkalnes un Ropažu partnerības pārstāves un, protams, paši amatnieki, informē mājražošanas ģimenes uzņēmuma “TL Candles” dibinātāja Terēza Luksa-Sigate.

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas muzejs kļūs par nacionālas nozīmes muzeju

Valdība 11.augustā lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) priekšlikumu Latvijas Dabas muzejam piešķirt nacionālas nozīmes muzeja statusu un no šā gada 1.septembra muzeja nosaukumu mainīt uz “Latvijas Nacionālais dabas muzejs”, informē Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Lasīt vairāk...

Pērn "Orkla Latvija" uzņēmumiem bijis rekordliels kopējais apgrozījums – 117,3 miljoni eiro

2019.gadā plaša patēriņa zīmolu preču ražošanas un izplatīšanas uzņēmumsOrkla Latvija”, kas apvieno SIA “Orkla Latvija” un SIA “Orkla Foods Latvija”, uzrādījis stabilu izaugsmi. “Orkla Latvija” uzņēmumu kopējais apgrozījums veidoja 117,3 miljonus eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā 2018.gadā. Kopumā “Orkla Latvija” uzņēmumi pērn sasniedza 6,7 miljonu eiro peļņu, investēja vairāk nekā 5,5 miljonus eiro un nodokļos samaksāja vairāk nekā 17,6 miljonus eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.