Menu
 

Otrdiena, 04 Augusts 2020

Inčukalna novada dome vēršas Satversmes tiesā pret novadu reformu

Šā gada 4.augustā Inčukalna novada dome iesniedza pieteikumu Latvijas Republikas Satversmes tiesā (ST) ar prasību atzīt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma “Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības – novada pilsētas un novada pagasti” 32.4. un 36.2.apakšpunktu par neatbilstošiem Latvijas Republikas Satversmes 1.pantam un 101.panta otrās daļas pirmajam teikumam, kā arī Eiropas vietējo pašvaldību hartas 4.panta sestajai daļai un 5.pantam, informē Inčukalna novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārtiņš Pozņaks.

Lasīt vairāk...

Eksperte skaidro, kāpēc mellenes ir tik vērtīgas

Mellenes ir vienas no visvērtīgākajām Latvijas ogām, jo tās ir ne vien garšīgas un plaši pielietojamas kulinārijā, bet arī ļoti veselīgas. To regulāra iekļaušana uzturā stiprina imunitāti un redzi, kā arī uzlabo atmiņu un kopējo pašsajūtu. Plašāk par iemesliem, kāpēc vasaras sezonā ir svarīgi ēst svaigas mellenes, stāsta "Benu" aptiekas farmaceite Ilze Priedniece.

Lasīt vairāk...

"Conexus" turpina Eiropas nozīmes projektu īstenošanu un investīciju apguvi

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus"), neskatoties uz Covid-19 radīto ietekmi uz valsts ekonomiku, turpina attīstīt divus Eiropas nozīmes projektus, kuru īstenošana pozitīvi ietekmēs vairākas nozares, tostarp nodarbinās vietējos speciālistus to realizēšanā. Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizācijas un Latvijas–Lietuvas starpsavienojuma uzlabošanas projektu kopējās investīcijas līdz 2025.gadam sasniegs 93,5 miljonus eiro, no kuriem 2020.gada laikā plānots apgūt investīcijas 11 miljonu eiro apmērā, informē "Conexus" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Jūnijā 15,5% darbinieku strādāja attālināti

Beidzoties ārkārtējai situācijai valstī, samazinājies attālināti strādājošo īpatsvars. 2020.gada jūnijā 15,5% (117,1 tūkst.) darbinieku 15–74 gadu vecumā strādāja attālināti¹, kas ir par 2,7 procentpunktiem (18,8 tūkst.) mazāk nekā maijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma rezultāti. Attālināti strādāja 70% sieviešu un 30% vīriešu.

Lasīt vairāk...

Jaunajiem uzņēmējiem grantu programmā "(ie)dvesma" šogad būs pieejami 70 000 eiro

1.septembrī sāksies projektu pieņemšana grantu programmai “(ie)dvesma”, ko īsteno "SEB banka" kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadu. Programma norisināsies jau ceturto reizi, un tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā. Finansējuma saņemšanai varēs pieteikties gan jau strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Tiešā tirdzniecība Latvijā saglabā pozitīvu tendenci, pērn pieaugot par 4%

Pagājušajā gadā kopējais mazumtirdzniecības apjoms tiešās pārdošanas sektorā Latvijā ir pieaudzis par 4%, sasniedzot 68 miljonus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Turklāt tiešajā tirdzniecībā iesaistīto nodarbināto personu skaits ir palicis nemainīgs – aptuveni 63 tūkstoši cilvēku, informē Baltijas Tiešās tirdzniecības asociācijas ģenerālsekretārs Gintauts Zalecks (Gintautas Zaleckas).

Lasīt vairāk...

Ropažos atvērs Latvijas amatnieku veikalu "Cukurs"

6.augustā Ropažos notiks “Cukura” namiņa – mājražotāju apvienotā veikala – atvēršana. Pirmā ideja par šāda veikala nepieciešamību radās Ropažu un Garkalnes uzņēmēju biedrības iniciatīvas rezultātā. Terēza Luksa-Sigate, mājražošanas ģimenes uzņēmuma “TL Candles” dibinātāja, saņemot atbalstu no pārējiem dalībniekiem, uzņēmās turpināt šo iniciatīvu un izveidot veikalu – studiju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.