Menu
 

Sestdiena, 17 Decembris 2022

Kā samazināt trokšņu līmeni mājoklī: skaidro eksperti

Ja vien nedzīvojam ļoti nomaļā vietā, apkārtējā vide ir skaņu pārpilna un dažādi trokšņi ielaužas arī mūsu mājokļos. Lido lidmašīnas, garām traucas automašīnas, notiek remontdarbi, koku zāģēšana, zāles pļaušana, suņu riešana, cilvēku čalošana. Pārlieku skaļi trokšņi var izraisīt dažādas veselības problēmas, un šis nelabvēlīgais vides stāvoklis ikdienu ietekmē miljoniem cilvēku. Uzņēmuma “Velux” veiktais "Veselīgo māju barometrs 2022" liecina, ka trokšņainā vidē, ko rada kaimiņi, ielu trokšņi, mājas konstrukcija u.c. skaņas avoti, Latvijā dzīvo 13% iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

"Rīgas meži": Par kukuli egli nedabūsi!

Rīgas un Pierīgas mežos ir dabas daudzveidība un vērtības, kas reti sastopamas lielu pilsētu un to tuvumā esošajos mežos. Un mēs tās ļoti rūpīgi sargājam! Īpaši pirms Ziemassvētkiem var gadīties, ka “Rīgas mežos” kāds noskatījis savu svētku eglīti, vēlas to tīši vai netīši, bet nelegāli nocirst, vai pat “sarunāt” ar mežsargu to iegūt pretlikumīgi. Šādos gadījumos kopā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) “Rīgas meži” ir strikti: “Par kukuli egli nedabūsi!”

Lasīt vairāk...

Atlaišanas pabalstiem un kompensācijām bijušajiem valdības locekļiem un citām amatpersonām plāno piešķirt 509 087 eiro

Valdība plāno piešķirt 509 087 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu Ministru kabineta locekļiem, Ministru prezidenta biroja un ministru konsultatīvajām amatpersonām, kā arī ministriju parlamentārajiem sekretāriem, beidzot pildīt amata pienākumus, liecina saskaņošanai Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts.

Lasīt vairāk...

Māra Oltes padomi ziemas pārgājieniem

Ar piesnigušiem kokiem, ledus zaigām un vizuļojošu sniega kārtu ziema ir brīnišķīgs laiks pārgājienam. Tomēr bieži šādi laikapstākļi rada arī bažas, vai pasākums būs gana komfortabls. Dabas gids un pētnieks Māris Olte iesaka  nebaidīties un doties jaunā piedzīvojumā – pārgājienā ziemā. Svarīgi padomāt ne tikai par apģērbu, bet arī pārgājiena saturu un visbeidzot – tā noslēgumu, kurā, izmantojot portatīvo projektoru, var sarīkot pat filmu vai bilžu vakaru brīvā dabā.

Lasīt vairāk...

Inese Vaidere: Atjaunīgā enerģija – pamats Latvijas energodrošībai

Šonedēļ Saeimā apstiprināta jaunā valdība, kuras sastāvs nu ir paplašināts ar vēl vienu ministriju. Tās atbildības lokā ir viens no būtiskākajiem jautājumiem, kāds vien šobrīd iedomājams – enerģētika. Jaunas ministrijas izveide, lai pārvaldītu attiecīgo jomu, uzliek lielu atbildību tās ministram, ņemot vērā krīzi, kuru izraisījis karš Ukrainā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.