Menu
 

Pirmdiena, 19 Decembris 2022

Kad maskas krīt un neviens vairs neslēpjas

Kopš bērnības atceros vecāsmātes Lidijas stāstīto par mācībām pamatskolas klasēs padomju okupācijas laikā. Dzimusi 1942. gadā, viņa pieredzēja pēckara gadu izglītības sistēmu. Ņemot vērā tā laika cilvēku atmiņas par neatkarīgo Latviju un aktīvu nacionālo partizānu pretošanās kustību, okupācijas vara tiecās audzināt jauno paaudzi par īsteni ticīgiem komunistiem šķietami elementārā veidā – noturot  politiskās audzināšanas stundas, kur valda nevis domas brīvība, bet partijas diktāts, kur ir viens “pareizais” un pārējie “buržuāziskie”, “fašistiskie” jeb “kaitīgie” uzskati.

Lasīt vairāk...

Kā uzņēmums iegūst, maksājot taisnīgu atalgojumu?

Jēdziens “taisnīgs atalgojums” primāri saistās ar atšķirībām starp atalgojumu vīriešiem un sievietēm, taču patiesībā tas ietver daudz vairāk. Taisnīgs atalgojums apliecina, vai visiem darbiniekiem ir vienādas iespējas un atalgojuma aprēķināšanā visiem tiek piemēroti vienlīdzīgi principi. Ja uzņēmums nav skaidri noteicis, pēc kādiem principiem tiek noteikts atalgojums, ir lielas iespējas netaisnībai un favorītismam.

Lasīt vairāk...

Ziemassvētkos vilcieni kursēs pēc brīvdienu grafika

24., 25. un 26.decembrī elektrovilcieni kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt dīzeļvilcienu grafikā ir noteiktas izmaiņas 25. un 26. decembrī. Svētdien, 25. decembrī, ir atcelti pieci dīzeļvilcieni, savukārt pirmdien, 26. decembrī, ir atcelti desmit dīzeļvilcieni, to vietā norīkojot septiņus citus, informē AS “Pasažieru vilciens”.

Lasīt vairāk...

Pieci speciālistu padomi elektrodrošiem Ziemassvētkiem

Gada sirsnīgākajā mēnesī gribas būt siltumā, izdaiļot mājokli ar lampiņu virtenēm, gatavot našķus un iepriecināt apkārtējos. Šīm ērtībām svarīga elektrība, un, augot vajadzību sarakstam, aug arī tās patēriņš. Jo vairāk un jaudīgākas elektroierīces lietojam, jo būtiskāk pārliecināties gan par pašu elektropreču, gan arī elektroinstalācijas tehnisko stāvokli un pareizu lietojumu. Kam pievērst uzmanību?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.