Menu
 

Piektdiena, 02 Septembris 2022

Pirmajā pusgadā samazinājušies kravu pārvadājumi ar autotransportu

2022.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar 2021.gada pirmo pusgadu samazinājušies kravu pārvadājumi ar autotransportu, bet citās nozarēs pieauguši, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ar sauszemes un cauruļvadu transportu pārvadāja 49,5 miljonus tonnu kravu, par 1,1 miljonu tonnu jeb 2,3% vairāk nekā pirms gada un par 6,4% vairāk nekā 2020.gada pirmajā pusgadā, bet par 13,5% mazāk nekā 2019.gadā.

Lasīt vairāk...

Paliek mazliet vēsi? Iedzer karstu tēju!

Vēl pirms īsa brīža cīnījāmies ar svelmi, un te pēkšņi brrr…, cik auksts! Ir īstais brīdis, lai par labāko draugu kļūtu kūpošas tējas krūze. Ja vēl iegūstam zināšanas, ka ar tēju varam palīdzēt stiprināt veselību, tad līdz ar sasildīšanās un garšas baudu saņemam arī apziņu, ka esam izdarījuši ko labu savam organismam!

Lasīt vairāk...

Latvija "Oskara" balvas konkurencei izvirza Viestura Kairiša filmu "Janvāris"

Nacionālā kino centra (NKC) izveidotā ekspertu komisija 2.septembra apspriedē vienojusies izvirzīt režisora Viestura Kairiša spēlfilmu "Janvāris" ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars", informēja NKC pārstāve Agnese Zapāne. Filmu, kas pretendēs uz nomināciju kategorijā "Starptautiskās filmas balva / International Feature Film Award", Latvija izvirza piecpadsmito reizi.

Lasīt vairāk...

Vienības velobrauciena laikā svētdien Siguldas novadā paredzētas izmaiņas vairāku reģionālo autobusu reisos

Svētdien, 4.septembrī, saistībā ar 32.Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu būs īslaicīgas izmaiņas vairāku reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Siguldas apkārtnē. Būs vairāki atcelti reisi četros maršrutos no Siguldas un no Rīgas, savukārt trīs citos maršrutos būs izmaiņas saistībā ar to, pa kurām ielām vai ceļiem tiks novirzīti autobusi Siguldā, lai netraucētu riteņbraukšanas pasākuma norisi, vēsta Autotransporta direkcija.

Lasīt vairāk...

Jāuzmanās gan bērniem, gan autovadītājiem: pieci padomi, lai jauno mācību gadu uzsāktu droši

Apdrošināšanas sabiedrība “Balta” ik gadu izmaksā apjomīgas atlīdzības par traumām, ko bērni gūst ceļu satiksmes negadījumos un dažādās sadzīviskās situācijās, tāpēc jaunā mācību gada sākumā aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, bet vecākus – pārrunāt ar bērniem galvenos ceļu satiksmes noteikumus un pareizu rīcību neikdienišķos apstākļos, kad vecāku nav tuvumā, lai ceļš uz skolu un mājup no tās bērniem būtu drošs.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 80% bērnu kā kabatas naudu saņem līdz 40 eiro mēnesī

Gandrīz 90% bērnu un jauniešu vecumā no 7 līdz 17 gadiem regulāri saņem no vecākiem naudu patstāvīgiem tēriņiem, secināts “SEB bankas” veiktajā aptaujā par kabatas naudu bērniem. Vien neliela daļa jauniešu šajā vecumā (4%) finanšu līdzekļus nopelna paši, savukārt 9% bērnu un jauniešu naudas personīgiem tēriņiem nav.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.