Menu
 

Pirmdiena, 26 Septembris 2022

Balss nodošanas glabāšanā pirmajā dienā 14.Saeimas vēlēšanās Pierīgā aktīvākie Saulkrastos, Salaspilī, Mārupē un Ādažos

Pirmdien, 26.septembrī, balss nodošanas glabāšanā pirmajā dienā 14.Saeimas vēlēšanās kādā no 66 vēlēšanu iecirkņiem Latvijā nobalsojuši 11 316 vēlētāji, kas ir  0,73% no balsstiesīgajiem, liecina Centrālā vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija. 14. Saeimas vēlēšanām vēlētāju sarakstos kopumā ir reģistrēti 1 542 407 balsstiesīgi pilsoņi. Salīdzinājumam – 13.Saeimas vēlēšanās pirms četriem gadiem balss nodošanas glabāšanā pirmajā dienā nobalsoja 7937 vēlētāji jeb 0,51% balsstiesīgo.

Lasīt vairāk...

Apstiprinātas jaunas dabasgāzes sadales sistēmas un elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikas

Lai nodrošinātu dabasgāzes un elektroenerģijas sistēmas operatoru pielāgošanos energoresursu tirgū iepriekš nepieredzētajai cenu dinamikai, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) jaunā redakcijā apstiprinājusi dabasgāzes sadales sistēmas un elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikas, informēja SPRK pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Ropažu novadā uz ceļiem pie bijušās dzelzceļa līnijas "Rīga – Ērgļi" uzstāda barjeras

Lai pasargātu dabas un tūrisma vērtības bijušās dzelzceļa līnijas “Rīga – Ērgļi” posmā Cekule – Bajāri un lai nodrošinātu iedzīvotāju, tūristu un satiksmes drošību, teritorijas apsaimniekotāji – SIA “Rīgas meži” un Ropažu pašvaldība uzsāk transportlīdzekļu kustību aizliedzošo barjeras un informatīvo zīmju uzstādīšanu.

Lasīt vairāk...

Aicina palīdzēt suņiem-senioriem pārdzīvot ziemu

Tuvojoties ziemai, dzīvnieku aizsardzības biedrība “Ar sirdi delnā” uzsākusi līdzekļu vākšanas akciju “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām”, lai iegādātos vairākas energoefektīvās un siltinātās mājiņas suņiem – senioriem. Strauji pieaugot elektrības rēķiniem, biedrība ar bažām gaida ziemu, vienlaikus saprotot, ka gados vecākie dzīvnieki nevar uzturēties ārā vai neapkurinātās telpās, tāpēc aicina ikvienu līdzcilvēku sniegt savu atbalstu, lai dzīvnieki spētu izturēt šo un arī nākamās ziemas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.