Menu
 

Aizsardzības ministrija rosinās Latvijā veidot militāro kadetu skolu

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/pabriks.artis Foto: www.facebook.com/pabriks.artis

Aizsardzības ministrija (AM) rosinās Latvijā veidot militāro kadetu skolu, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atklāja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs stāstīja, ka šajā skolā jaunieši varēs iestāties pēc 9. klases un papildus vidusskolas tēmām apgūt militāro mācību. Pēc viņa teiktā, šādu pieeju īsteno daudzas citas Eiropas valstis un arī ASV.

Līdz ar to AM arī lūkosies pēc starptautiska partnera. Pabriks pieļāva, ka šis partneris varētu būt ASV, bet neizslēdza arī citus variantus. "Mēs vēlamies, lai šī būtu augstas klases kadetu skola," uzsvēra Pabriks.

Skolu plānots veidot Kurzemē senajā Rudbāržu muižā, kas atrodas netālu no jaunas militārās infrastruktūras, armijas poligoniem Kurzemē, sacīja Pabriks. "Es ceru, ka tā būs jauna tradīcija Latvijas militārajā sagatavošanā un arī militārajā vēsturē," uzsvēra ministrs.

Pabriks atklāja, ka valdībai rosinās lemt par šo ieceri pēc tam, kad tā būs beigusi darbu pie valsts budžeta. Finansējumu skolas izveidei AM plāno rast esošajā budžetā, bet precīzi aprēķini vēl tiek veikti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.