Menu
 

Iestādes šogad ieviesušas 91,7% no Valsts kontroles ieteikumiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Iestādes un ministrijas šogad ieviesušas 91,7% no Valsts kontroles ieteikumiem, trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā informēja Valsts kontroles pārstāvji.

Kopumā Valsts kontrole ieteikusi iestādēm un ministrijām ieviest 325 ieteikumus. Laika periodā no šī gada sākuma līdz septembra beigām tikuši ieviesti 298 jeb 91,7% ieteikumu.

Visvairāk Valsts kontroles ieteikumu attiecās uz reģionālo attīstību un pašvaldībām - kopumā 145 ieteikumi, no kuriem izpildīts 141.

24 ieteikumi attiecas uz publiskā sektora finansēm, no kuriem ieviesti 12. Kultūras jomā ir 21 ieteikums, no kuriem ieviests nav tikai viens.

Starp ieviestajiem ieteikumiem Valsts kontrole minēja ieteikumu attiecībā uz AS "Sadales tīkls" sadales sistēmas pakalpojumu tarifos iekļauto izmaksu ekonomiskumu, kā rezultātā gaidāms elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu samazinājumu vidēji par 5,5%.

Savukārt revīzijas par Iekšlietu ministrijas 2018.gada pārskata sagatavošanas pareizību ieteikumu ieviešanas rezultātā Valsts policija 2018.gadā pastiprināja kontroli pār dienesta transportlīdzekļa ekspluatāciju, faktiski izlietotajam degvielas daudzumam Valsts policijā samazinoties par vairāk nekā 12%, kas viena gada laikā deva budžeta līdzekļu ietaupījumu 409 000 eiro apmērā.

Revīzijas par zemes kadastrālās uzmērīšanas pakalpojumu sniegšanu ieteikumu ieviešanas rezultātā ir pilnveidots tiesiskais regulējums, paredzot izmaiņas mērnieku sertificēšanas procesā, ietverot tajā arī praktiskā darba izpildījuma pārbaudi, nevis tikai teoriju.

Revīzijas par jaunsardzes kustības attīstībai piešķirto līdzekļu izlietojuma likumību un efektivitāti ieteikumu ieviešanas rezultātā tika izstrādāta Jaunsardzes attīstības politika un sagatavots likumprojekts, kas ļaus panākt kvalitatīvas izmaiņas Jaunsardzes kustības īstenošanā. Tāpat pārstrādāta Jaunsargu interešu izglītības programma, noteiktas kvalifikācijas prasības jaunsargu instruktoriem un nodrošināta instruktoru kvalifikācijas uzraudzība.

Zemkopības ministrija veikusi darbības, lai novērstu finansējuma pārmaksu 2016. un 2017.gadā valsts deleģēto funkciju nodrošināšanai un izvērtēja zivju resursu izpētei piešķirtā finansējuma pamatotību. Rezultātā noteikta finanšu ietekme 118 756 eiro apmērā. Savukārt Lauku atbalsta dienests atguva normatīvajiem aktiem neatbilstoši izmaksātās kompensācijas - 148 825 eiro apmērā.

Starp Valsts kontroles ieteikumiem, kas joprojām nav ieviesti, tika minēts 2013.gada ieteikums izvērtēt ielūgumu izsniegšanas prakses. "Ne Kultūras ministrijas piecu gadu garumā veiktās darbības, ne arī Ministru kabineta piesaiste ieteikuma ieviešanā neļauj ieteikumu atzīt par ieviestu," piebilda Valsts kontrolē.

Kopš 2009.gada nav ieviests ieteikums nodrošināt līdzvērtīgus nosacījumus valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības noteikšanā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.