Menu
 

Foto: Vidzemes jaunie zemessargi sākuši mācības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vairāk nekā 70 Vidzemes 2.brigādes jauno zemessargu no visiem brigādes bataljoniem uzsākuši militārās pamatapmācības neintensīvo kursu. Pamatapmācības kurss ir obligāta prasība ikvienam zemessargam. To ir iespējams apgūt divos veidos – vienkopus trīs nedēļu nometnē vai brīvdienās vairāku mēnešu garumā.

Kā informēja Zemessardzes 27.kājnieku bataljona pārstāve Solveiga Leitlande, neintensīvā kursa laikā zemessargi uz mācībām ieradīsies piektdienu vakaros un zināšanas apgūs līdz svētdienu vakariem. Tādā veidā mācības notiks līdz aprīļa sākumam. Šādu iespēju izmanto tie, kuri darba, ģimenes apstākļu vai citu iemeslu dēļ, netiek uz trīs nedēļu nometni.

Pēc pamatapmācības kursa sekmīgas beigšanas zemessargi var apgūt dažādas specialitātes, piemēram, ložmetējnieka, izlūka, karavīra glābēja un citas.

Pērn vasarā Siguldā, Raiņa ielā 3, darbu sāka Zemessardzes 27. kājnieku bataljona rotas atbalsta punkts, dodot iespēju Siguldas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem  pieteikties dienestam Zemessardzē. Sigulda un Siguldas novads ir viens no Zemessardzes 27. kājnieku bataljona atbildības teritorijām, līdzās Krimuldas, Inčukalna, Sējas, Limbažu,  Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Jaunpiebalgas, Vecpiebalgas, Cēsu, Amatas, Līgatnes, Saulkrastu un Salacgrīvas novadiem.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, lūgums zvanīt uz Rotas atbalsta punktu Siguldā, komandierim kapteinim Tālivaldim Skujam pa tālruni 26132457. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbojas arī Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.