Menu
 

Aicina iedzīvotājus pieteikties bezmaksas konsultācijām Advokatūras dienās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 9. līdz 13. martam Advokatūras dienās bezmaksas juridiskās konsultācijas varēs saņemt iedzīvotāji visā Latvijā. Šogad īpaša uzmanība būs veltīta tiesībām, kas saistītas ar finanšu jautājumiem un ietver plašu tēmu spektru – piemēram, banku prasību klientiem pierādīt līdzekļu izcelsmi un skaidrot savus tēriņus, dažādās jomās pieļaujamos skaidras vai bezskaidras naudas darījumus un citiem. Advokātu konsultācijas būs iespējams saņemt arī citās jomās.

Šogad bezmaksas konsultācijas sniegs vairāk nekā 100 zvērināti advokāti un viņu palīgi. Iedzīvotāji var vērsties ne tikai ar jautājumiem par tiesībām digitālā vidē, saņemt konsultācijas arī par citiem jautājumiem – īres un mājokļa tiesībām, apsaimniekošanas situācijām, ģimenes, mantojuma tiesībām, parādsaistībām, darba tiesisko attiecību un citiem jautājumiem, atbilstoši advokāta specializācijas jomai.

Iedzīvotāji var izmantot meklētāju Latvijas Zvērinātu advokātu padomes mājaslapā, izvēloties advokātu, kurš konsultē par nepieciešamo tēmu sev tuvākajā pilsētā. Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kam līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ.

 “Šogad vairāk uzmanības pievērsīsim tieši tiesībām, kas saistītas ar fizisku vai juridisku personu finanšu jautājumiem,” informē Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, papildinot: “piemēram, patlaban finanšu jomā ir ļoti daudz neskaidrību par dažādiem ierobežojošiem pasākumiem, saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas ierobežošanu – cik plašas ir bankas tiesības ierobežot savus klientus, izmantojot sev pieejamos instrumentus – kontu bloķēšanu, papildu informācijas ievākšanu, cik ilgi ir pienākums glabāt darījuma dokumentus un daudzi citi jautājumi, ar kuriem šobrīd iedzīvotāji nereti saskaras.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.