Menu
 

Arhibīskaps novēl šo laiku dzīvot saskaņā ar savu ticību un nepazaudējot savus ideālus

  • Autors:  LETA
Foto - Uldis Muzikants Foto - Uldis Muzikants

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags  Lieldienās novēlēja ikvienam dzīvot saskaņā ar savu ticību un nepazaudēt savus ideālus arī ārkārtējās situācijas laikā.

Atsaucoties uz svētajos rakstos stāstīto par sievietēm, kas devās uz kapu, lai apkoptu Jēzus mirušās miesas, un kuru acu priekšā eņģelis novēla akmeni no kapa ieejas un pavēstīja, ka Jēzus ir augšāmcēlies, arhibīskaps savā svētku sprediķī norādīja, ka "arī šogad svētku līksmību aizšķērso tāds kā akmens".

"Mums Kristus augšāmcelšanās jāsvin attālināti. Daudz kur pasaulē sērgas dēļ dievnamu durvis vispār ir slēgtas. Varbūt jūtamies līdzīgi mācekļiem, kuri pašas pirmās Lieldienas arī sagaidīja aiz durvīm, kas drošības pēc bija slēgtas? Varbūt jūtamies līdzīgi sievām, kuras gāja raižu pilnas, necerot uz eņģeli baltās drēbēs, kurš novels akmeni, par kuru viņas tā raizējās," teica arhibīskaps.

Viņš aicināja atcerēties, ka par spīti akmenim, sargiem un zīmogiem viņas atrada sevī drosmi un apņēmību iet uz mērķi.

Arhibīskaps minēja arī eņģeļus un uzsvēra, ka ikkatrs var būt nedaudz eņģelis cits citam, noveļot kādus akmeņus un atvieglojot raizes. Šajā laikā medicīnas darbinieki ir tādi eņģeļi, uzskata Vanags. Taču ne tikai mediķiem garīdznieks ir pateicīgs, bet arī aptiekāriem, sociālajiem darbiniekiem, garīdzniekiem, pārdevējiem, šoferiem, montieriem, televīzijas un radio darbiniekiem, valsts amatpersonām un daudziem citiem, kuri rūpējās par to, lai dzīve turpinātos, līdz kamēr "sērgas akmens" būs novelts.

Arhibīskaps norādīja, ka pēc ekspertu teiktā pasaule tagad būs citāda un dzīve vairs nebūs kā iepriekš. 

"Mēs nezinām, kāda tā būs un tas var biedēt," pauda Vanags, vēlot, lai jaunā dzīve ir ticības dzīve un jaunā pasaule -  ideālu iedvesmota.

"Lai arī kas nāktu, labāk lai tas atrod mūs nevis nobijušos un izklīdinātus, bet stāvam stalti un apņēmīgi kā tādus, kas zina - ar Kristu mēs būsim gana stipri un mums pietiks izturības, lai pastāvētu," vēlēja LELB arhibīskaps, uzsverot, ka Kristus izcieta visu, uzveica visu un augšāmcēlās pat no nāves un kapa. 

"Viņš augšāmcēlās, lai savā uzvarā dalītos ar katru, kas viņam uzticas. Kopā ar uzvarētāju, paši uzvarēsim," sacīja arhibīskaps.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.