Menu
 

Mobilie dati norāda uz būtisku cilvēku kustības samazinājumu, bet aktivitātes pieaugumu parkos

  • Autors:  LETA
Foto - balticlivecam.com Foto - balticlivecam.com

Kopš 13.marta, kad Latvijā tika ieviesta ārkārtējā situācija, lai novērstu Covid-19 izplatību, valstī par 45% sarukusi pārvietošanās ar automašīnām, bet par 66% samazinājusies pārvietošanās ar kājām, savukārt būtiski pieaugusi cilvēku aktivitāte parkos, liecina tehnoloģijas uzņēmumu "Google" un "Apple" apkopotie mobilie dati.

No "Apple" datiem izriet, ka pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas gan braukšana, gan kājāmiešana strauji samazinājās, taču brīvdienās tomēr novērojami aktivitātes uzplaiksnījumi, kuri tomēr ir zemāki nekā tie, kas bija pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas.

Savukārt "Google" apkopotie dati liecina, ka par 71% pieaugusi cilvēku aktivitāte parkos, pludmalēs un citās atpūtas vietās pie dabas, bet par 4% pieaugusi iedzīvotāju aktivitāte savās dzīvesvietās. Turpretim par 24% sarukusi cilvēku kustība darba vietās, bet par 26% - sabiedriskā transporta pieturās. Ievērojams kustības sarukums novērots arī restorānos, iepirkšanās centros un citās atpūtas vietās, kur kustība samazinājusies par 36%, savukārt pārtikas veikalos un aptiekās šis sarukums ir tikai 6%. 

Apkopojot datus "Google" izveidoja bāzes aktivitātes līmeni, proti, cilvēku kustību laika posmā no 3.janvāra līdz 6.februārim. Attiecīgi visi pieaugumi vai sarukumi ir pretstatā šim bāzes līmenim. Līdzīgu risinājumu pielieto arī "Apple".

Jau ziņots, ka Ministru kabinets nolēmis pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.