Menu
 

30 Siguldas novada cilvēki ar invaliditāti saņems Borisa un Ināras Teterevu fonda palīdzību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Par spīti īpašajai situācijai Latvijā un visā pasaulē ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 12 bezpeļņas organizācijas arī šogad palīdzēs grūtībās nonākušajām ģimenēm veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam. Vismaz 250 mājsaimniecības saņems sēklas, stādus, darbarīkus un mēslojumu, kā arī padomus dārzkopībā.

Noslēdzoties Borisa un Ināras Teterevu fonda projektu konkursam programmā “Pats savam saimes galdam”, atbalstu ieguva 12 bezpeļņas organizācijas. Šosezon tās savos reģionos īstenos projektus, dārzkopības darbos iesaistot vismaz 800 uzņēmīgus un rosīgus savas apkaimes iedzīvotājus 17 novados Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē. Kā informēja fondā, Vidzemē atbalstu saņems četras organizācijas.

Siguldas biedrības “Cerību spārni” projektā 30 Siguldas novada cilvēki ar invaliditāti padomdevēja vadībā uzlabos esošās dārzkopības iemaņas un apgūs jaunas, tādējādi attīstot patstāvīgai dzīvei nepieciešamās prasmes un veicinot dzīves apstākļu uzlabošanos. Dalībnieki veiks dažādus dārza darbus – augsnes sagatavošanu, sēšanu, stādīšanu, ravēšanu, augu mēslošanu u.c.

Vasaras laikā viņi rūpēsies par iesēto ražu, laistot un novācot, kā arī sagatavos ziemai izaudzēto ražu. Tā tiks izlietota cilvēku ar invaliditāti vajadzībām, kopīgu ēdienreižu gatavošanā biedrības dienas centrā un grupu mājā.

“Projekta īstenošanas rezultātā paaugstināsies mērķa grupas pašpalīdzības spējas, lai nodrošinātu ikdienas vajadzības, kas uzlabo viņu dzīves apstākļus, tādējādi mazinot atkarību no pašvaldības sociālā dienesta un citu organizāciju palīdzības,” pauduši projekta autori.

Valkas novada Kārķu pagasta iniciatīvas veicināšanas biedrība “Ugunspuķe” aptvers 10 Kārķu pagasta sociālā riska ģimenes. “Pestīšanas armijas” Drustu korpuss parūpēsies par 14 Raunas novada ģimenēm ar zemiem ienākumiem. Savukārt Amatas novada Nītaures senioru biedrība “Labākie gadi” aptvers 15 Nītaures novada mājsaimniecības. Seniori un viņu ģimenes locekļi pavasarī saņems sēklas, stādāmo materiālu, minerālmēslus un dārza piederumu.

Atbalstu saņēmušās organizācijas atzīst, ka tas būs liels atspaids ģimenēm. Ziemas periodā lielākais slogs ir tekošo rēķinu par komunālajiem pakalpojumiem apmaksa. Tādēļ, iestājoties pavasarim, daudziem mazturīgajiem ir ierobežotas iespējas iegādāties visu nepieciešamo sēklu un stādu materiālu, lai vasarā varētu paši parūpēties par savu iztikšanu turpmākajā laika posmā. Aktivitātēm ir arī ilgtermiņā labums, jo ģimenes pašas mācās plānot, stādīt, ravēt, novākt, konservēt, kā arī analizēt un domāt par nākamajiem darāmiem dārza darbiem un uzlabojumiem turpmākajos gados.

Programma “Pats savam saimes galdam” izveidota 2017. gadā kā turpinājums programmas “Maizes rieciens” (2013-2016) aktivitātei “Atbalsts līdzdarbībai”. 28 projektos iesaistījās 2500 cilvēki, kuri pašu spēkiem audzēja dārzeņus un augļus savas saimes galdam vai guva papildu ienākumus ģimenes vajadzībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.