Menu
 

Izlaiž piemiņas medaļu par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“Latvijas Monētu nams” par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitajai gadadienai dāvina iedzīvotājiem īpašu šim notikumam veltītu bezmaksas medaļu “Tautu meita”. Valsts svētkiem veltīto medaļu “Latvijas Monētu nams” dāvina valsts iedzīvotājiem bez maksas – interesentiem ir jāsedz tikai tās piegādes izmaksas 4,99 eiro apmērā.

Medaļas aversā attēlota sēdoša tautu meita, kas vienu roku ir uzlikusi uz ozollapu vainaga – spēka un izturības simbola. Otrā rokā tautu meita tur zobena kātu, sniedzot drosmi un gribasspēku cīņai par tēvzemi. Pie meitenes kājām ir izkaisītas labības vārpas, kas simbolizē pārticību un dzimto zemi. Gar medaļas aversa ārmalu vijas uzraksts “Par brīvību un par tēvu zemi”.

Medaļas reversā attēlots ozola lapu vainags, centrā ietverot nozīmīgos gada skaitļus kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas – “30 gadu”, savukārt gar reversa ārmalu vijas uzraksts “Latvijas neatkarības atjaunošanai 1990–2020”.

Medaļa ir izgatavota no bronzas un tai raksturīgs īpaši dziļš reljefs. Tās diametrs ir 38,61 mm, savukārt svars 33,39g. Medaļas pēc “Latvijas Monētu nama” pasūtījuma izkaltas “Nīderlandes Karaliskā kaltuvē” (“Royal Dutch Mint”). Tas ir uzņēmums ar vairāk nekā 200 gadu pieredzi monētu kalšanā, kura viens no darbības virzieniem ir monētu izgatavošana nacionālajām bankām visā Eiropas Savienībā.

Medaļas tirāža ir tikai 30 000. Medaļu pasūtīšana tika uzsākta šī gada 20. aprīlī, un jau pirmajās dienās tika veikti vairāki tūkstoši pasūtījumu, tāpēc visi interesenti tiek aicināti savlaicīgi pieteikties tās saņemšanai. “Latvijas Monētu nams” vēlas, lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu iegūt šo bezmaksas medaļu, tāpēc katra mājsaimniecība var pasūtīt tikai vienu medaļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.