Menu
 

Par dažādiem 9.maija svinētāju pārkāpumiem Uzvaras parkā sāktas 15 administratīvās lietvedības

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Valsts policija līdz plkst.19.30 sākusi 15 administratīvās lietvedības pret vairākiem 9.maija svinētājiem Uzvaras parkā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Elīna Priedīte.

Viņa norādīja, ka administratīvās lietvedības sāktas par dažādiem pārkāpumiem, nekonkretizējot tās.

Lai arī vēl joprojām Uzvaras parka apkārtnē ir salīdzinoši daudz cilvēku, policijas pārstāve situāciju raksturo kā mierīgu un bez starpgadījumiem. Ņemot vērā, ka šogad nenotiek organizēts pasākums, cilvēku skaits, kas nolicis ziedus, neesot uzskaitīts, piebilda Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kopš rīta Uzvaras parkā pulcējas dažādu paaudžu cilvēki, lai, noliekot ziedus pieminekļa pakājē, atzīmētu tā dēvēto "Uzvaras dienu". Vainagus un ziedus pie pieminekļa noliek arī ārvalstu vēstniecību pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāte, Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka (LKS), kā arī citi politiķi.

Uzvaras parkā valstī noteikto pulcēšanās aizliegumu ievērošanu uzrauga policisti, kuri šodien strādā pastiprinātā režīmā.

Policijas pārstāve atgādina, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Uzvaras parkā tuvumā nenotiek ielu tirdzniecība, kā tas bija iepriekšējos gados, ir noteikti satiksmes ierobežojumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.