Menu
 

Atcelts ierobežojums tirdzniecības centru darbībai brīvdienās un svētku dienās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Saskaņā ar Ministru kabineta 7.maija ārkārtas sēdē apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" no 12.maija tiek atcelts darbības ierobežojums tirdzniecības centru darbībai brīvdienās un svētku dienās, kas tika ieviests Covid-19 izplatības ierobežošanai, informē Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Sekojot epidemiologu rekomendācijām, fiziskā distancēšanās un higiēnas prasību strikta ievērošana joprojām mums visiem jāievēro! Tāpēc aicinu gan pircējus, gan tirgotājus arī turpmāk rūpīgi ievērot divu metru distanci un visus citus valdības noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus! Jo īpaši aicinu iedzīvotājus būt maksimāli piesardzīgiem, iepirkšanos veikt pēc iespējas retāk un laikā, kad veikalos ir mazāk cilvēku; kā arī būt atbildīgiem un neapmeklēt veikalu, ja parādījušās jebkādas elpceļu infekcijas pazīmes," uzver ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

"Paldies visiem, kuri ārkārtējās situācijas laikā pacietīgi ievērojuši epidemiologu un valdības noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tas šobrīd mums ļauj pakāpeniski atcelt noteiktos ierobežojumus un ļaut ekonomikai "atdzīvoties" – tirdzniecības centru darbības ierobežojuma brīvdienās un svētku dienās atcelšana veicinās iekšējo patēriņu," norāda ekonomikas ministrs.

Tirgotājiem joprojām spēkā ir noteiktais pienākums organizēt apmeklētāju plūsmas kontroli, nodrošinot, ka tirdzniecības vietā vienlaicīgi atrodas ne vairāk kā viens apmeklētājs uz 4 m2 no tirdzniecības zāles platības. Tirgotājiem jānodrošina sociālās distancēšanās pasākumi pie tirdzniecības vietas ieejas (attiecas gan uz publiskām iekštelpām, gan ārtelpām), novēršot cilvēku drūzmēšanos un nodrošinot divu metru distanci starp apmeklētājiem. Papildus ministrijas pārstāvji aicina tirgotājus iespēju robežās rūpēties, lai pircējiem būtu iespējams ievērot divu metru distanci arī tirdzniecības vietai piegulošajās teritorijās, piemēram, autostāvvietās, un informēt klientus par nepieciešamību ievērot divu metru distanci.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka arī sabiedriskās ēdināšanas vietās jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem; pie viena galdiņa drīkst atrasties divi apmeklētāji, izņemot vienas ģimenes locekļus; kases un apkalpošanas zonā jānodrošina divu metru distance no rindā priekšā stāvošā apmeklētāja ar norobežojošām zīmēm; maksimāli pieļaujamais apmeklētāju skaits ēdināšanas zālē – viens apmeklētājs uz vismaz 4 m2 no kopējās ēdināšanas zāles platības; jābūt iespējai iegādāties ēdienus arī līdzņemšanai.

Visi valdības noteiktie pienākumi tirgotājiem, papildu ieteikumi gan tirgotājiem, gan pircējiem maksimālai piesardzības nodrošināšanai, kā arī atbildes uz tirgotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem publicēti Ekonomikas ministrijas tīmekļvietnē. Tur publicēti arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem un to apmeklētājiem noteiktie pienākumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.