Menu
 

Foto: Lielā talka ieskandināta, iezīmējot ceļu uz zaļu Latviju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Oskars Ludvigs Foto – Oskars Ludvigs

Ieskandinot sestdien, 16.maijā, gaidāmo Lielo talku, trešdien Ķīpsalā, RTU teritorijā, Lielās talkas organizatori kopā ar atbalstītājiem muzikālā gaisotnē ieraka simbolisku, biedrības “1836” sagādātu ceļa stabiņu – vienu no 140 stabiņiem, kas nākotnē iezīmēs ceļu apkārt Latvijai. Tāpat klātesošie tika iepazīstināti ar šogad plānoto talkas norisi.

Lielā talka šogad notiks jau 13 gadu un, neskatoties uz ārkārtējo situāciju, līdz trešdienas rītam bija pieteiktas 570 talkas, kā arī 90 solo talkas – no tām 451 atkritumu vākšanas un 223 labiekārtošanas talkas.

“Tas norāda uz to, ka arī šajos apstākļos spējam saglabāt optimismu. Man ir prieks, ka cilvēki izrāda aktivitāti un gatavību doties dabā un sakopt savu apkārni. Latvija ir vienīgā valsts, kura ārkārtējas situācijas apstākļos ir gatava rūpēties ne vien par savu veselību, bet arī par apkārtējo vidi. Tieši šādu attieksmi mēs varam saukt par patiesu ilgtspējības izpratni,” uzsver Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Šogad Lielā talka norisinās lielāku uzsvaru liekot uz solo, duo un ģimenes talkām, taču, ņemot vērā valdības pieņemtos ārkārtējā stāvokļa atvieglojumus, kas ļauj pulcēties pasākumā līdz 25 cilvēkiem. Tiem, kuri vēlas talkot, paplašinot cilvēku skaitu savās talkās līdz atļautajam, jākontaktējas ar talkas koordinatoriem katrā konkrētajā pašvaldībā. Viņi jāinformē par konkrētu cilvēku skaitu, un tikai talkas koordinators var apstiprināt attiecīgo talku, ja uzskata, ka tas ir pieļaujami.

Pasākumā piedalījās Lielās talkas organizatoru komanda, tostarp, Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, “Latvijas Valsts meži” komunikācijas speciāliste Anda Sproģe-Vāvere, “Mežpils alus” mārketinga vadītāja Inga Berkoviča, RTU finanšu prorektors Ingars Eriņš, kā arī biedrības “1836” vadītājs Enriko Podnieks.

Pasākumā tika apbalvota arī Ideju talkas konkursa laureāte – Agnese Ulmane, kura piedāvāja veidu, kā mazināt lielpilsētas gaisa piesārņojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.