Menu
 

"Latvijas pasts" aicina sakārtot pastkastītes un pieskatīt suņus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

“Latvijas pasta” dati liecina, ka 2020.gada jūnijā no 1,04 miljoniem adrešu visā Latvijā vairāk nekā 151 000 ir salauztas vai korespondences drošai ievietošanai citādi nepiemērotas pastkastītes, savukārt 2019.gadā agresīvu suņu dēļ cietuši 12 pasta darbinieki. Lai nodrošinātu pasta sūtījumu atbilstošu piegādi, Latvijas pasts” aicina iedzīvotājus sakārtot pastkastītes un pieskatīt savus mājas sargus.

Pastkastīšu trūkums vai to neatbilstība bieži tiek fiksēta gan daudzdzīvokļu mājās un pie privātmājām, gan dārzkopības kooperatīvajās saimniecībās, juridisko personu un pat valsts iestāžu ēkās. Visvairāk faktu par pastkastīšu neatbilstību un neesamību konstatēts Rīgas reģionā – Rīgā, Salaspili un Ulbrokā. Taču šī problēma regulāri tiek fiksēta arī citur Latvijā. 

Rūpējoties par pasta sūtījumu veiksmīgu un drošu piegādi, “Latvijas pasts” aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību sev piederošo pastkastīšu stāvoklim – lai tās nav bojātas, ir slēdzamas, lai uz tām ir skaidri saskatāma adrese, dzīvokļa numurs vai mājas nosaukums, uzvārds vai juridiskas personas nosaukums, lai pastkastīte atrodas pieejamā vietā un ir atbilstoša izmēra.

Vēl viens būtisks iemesls, kas apgrūtina pastnieka pienākumu izpildi sūtījumu piegādē, ir brīvi klaiņojoši un saimnieku nepieskatīti suņi. Maldīgs ir suņu īpašnieku uzskats, ka tieši viņa suns ir draudzīgs un nekaitēs pastniekam, bet realitātē, tiklīdz svešinieks vēlas iekļūt tā teritorijā, suns var kļūt ļoti agresīvs. Biežākās saimnieku pieļautās kļūdas ir mājdzīvnieku piesiešana pārāk garā ķēdē, ļaujot aizsniegties līdz pastniekam, kurš pārvietojas ar divriteni, suņa atstāšana pagalmā ar pārāk zemu žogu, kam tas var brīvi tikt pāri, vai arī pastkastītes novietošana tā, ka suns traucē un neļauj tajā ievietot korespondenci. Nereti pastkastītes tiek piestiprinātas žoga iekšpusē, kamēr pagalmā uzturas nikns suns.

Latvijas pasts” atgādina, ka pasta pakalpojumu sniedzējam ir tiesības nepiegādāt sūtījumus adresēs, kur pastniekus apdraud bīstami suņi un to īpašnieki ignorē lūgumus ierobežot suņu brīvību pasta sūtījumu piegādes laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.