Menu
 

75% iedzīvotāju uzskata, ka Covid-19 krīze ir saliedējusi sabiedrību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

75% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Covid-19 radītā krīze ir vairāk saliedējusi sabiedrību, noskaidrots mobilo sakaru operatora “Bite” īstenotajā “Sabiedrības solidaritātes mērījumā”. Teju puse respondentu krīzes laikā izjūt arī lielāku vēlmi palīdzēt citiem, veltot gan savu laiku, gan zināšanas, gan finanses.

Lai gan liela daļa iedzīvotāju piekrīt tam, ka veselības krīze ir saliedējusi cilvēkus un viņi ārkārtējās situācijas laikā labprāt atbalstīja operatīvos dienestus (mediķus, policijas darbiniekus u.c.), kā arī līdzcilvēkus, kuriem klājās grūtāk, 55% aptaujāto vienlaikus  atzina, ka primāri viņi ir tomēr domājuši par sevi, jo situācija bija neskaidra.

Visvairāk cilvēku, kuri ir izjutuši vēlmi palīdzēt citiem krīzes laikā, ir aptaujāto jaunākajā vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem. Viņa papildina, ka katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs aptaujā pašaizliedzīgi atzinis, ka ir gatavs veltīt savu laiku, finanses un zināšanas, lai palīdzētu citiem, arī tad, ja vienlaikus nāktos atteikties no “ekstrām” savā ikdienā. Gandrīz 40% ir gatavi palīdzēt citiem, ja tas nemaina pašu komforta sajūtu un dzīves līmeni.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja norādījusi, ka Covid-19 ietekmē pieauguši tieši uzņēmumu materiālie ziedojumi, kas ir bijusi nozīmīga palīdzības artava ģimenēm ar bērniem. Turpretī biedrības “Dr. Klauns” vadītāja Marianna Milovska uzsver, ka, lai gan pandēmija ir krasi samazinājusi finansiālo ziedojumu apmēru, tā sniedza arī lielāku sabiedrības atsaucību un morālo atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.