Menu
 

Startē Rimi Rīgas maratona labdarības iniciatīva "Labas gribas kilometri"

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/RimiRigaMarathon Foto - facebook.com/RimiRigaMarathon

Piektdien Rīgā AB dambī svinīgā skrējienā kopā ar bērniem ar kustību traucējumiem tika dots starts "Rimi" Rīgas maratona labdarības iniciatīvai "Labas gribas kilometri", ziņo organizatori.

Iniciatīvas mērķis ir aicināt aktīva dzīvesveida atbalstītājus un skrējējus maratona 30.jubilejā noskriet par tiem, kas nevar, ziedojot bērniem ar kustību traucējumiem.

Reģistrēties skrējienam var "Rimi" Rīgas maratona skriešanas klubā, skriet un kilometrus vākt attālināti var jebkurā vietā Latvijā, savukārt ziedojums ir veicams Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā.

Iniciatīva ilgs līdz pat 27.jūlija vakaram - dienai, kad norisinājās pirmais Rīgas maratons 1991.gadā. 27.jūlija vakarā saziedotie līdzekļi tiks svinīgi nodoti Bērnu slimnīcas fondam. Organizatori cer, ka maratona 30.jubilejai par godu skrējēji būs aktīvi "labas gribas kilometru" vācēji, kā arī iespēju robežās aicina ziedot eiro par katru noskrieto kilometru.

Lai arī Covid-19 pasākumu ierobežojumi liedz pulcēties vairāk nekā 1000 dalībniekiem, ar "Rimi" Rīgas maratona virtuālā skriešanas kluba palīdzību organizatori cer virtuāli "pulcēt" būtiski lielāku dalībnieku skaitu, kas "labas gribas kilometrus", reģistrējoties skriešanas klubā, varēs noskriet jebkurā vietā Latvijā.

Dalībnieki tiek aicināti noskriet jebkuru spēkiem atbilstošu distanci no 17.jūlija līdz 27.jūlija plkst.23.59 jebkurā vietā Latvijā vai pasaulē. Visi skrējieni, ko dalībnieks veiks šajā laika periodā, tiks pieskaitīti katra kopējam kilometru ieguldījumam, bet ziedot katrs aicināts tik, cik "Labas gribas kilometru" laikā no 17. līdz 27.jūlijam pats saskries.

Labdarības iniciatīvas mērķis ir vākt ziedojumus bērniem ar kustību traucējumiem un vienlaikus pievērst uzmanību šo bērnu iesaistīšanai pasākumos un aktivitātēs, ļaujot būt un justies iekļautiem sabiedrībā.

"Iniciatīvas "sēklas naudai" kopā ar "Rimi" veiksim ziedojumu 2000 eiro apmērā, bet ļoti ceram uz skrējēju komūnas atsaucību un aktivitāti, skrienot par tiem, kuri nevar, un ziedojot bērniem ar kustību traucējumiem," stāsta "Rimi" Rīgas maratona direktors Aigars Nords. "Ziedojumi būs brīnišķīga dāvana maratonam 30.jubilejā un mums katram pašam ar labi padarīta darba sajūtu. Kā simbolisku balvu par pieveiktajiem kilometriem un ziedojumu katrs dalībnieks par piemiņu saņems atšķirības zīmi - spilgti dzeltenas kurpju šņores."

Iniciatīva tiek realizēta sadarbībā ar "Rimi", Bērnu slimnīcas fondu un Latvijas televīziju.

Visi interesenti no šodienas var doties "Labas gribas kilometru" pastaigā vai skrējienā, iepriekš reģistrējoties gan "Rimi" Rīgas maratona Skriešanas klubā, gan izaicinājumā "Labas gribas kilometri".

Par "Labas gribas kilometru" fizisko bāzes vietu jeb pulcēšanās vietu koptreniņiem Rīgā ir izvēlēta uz mēnesi automašīnām slēgtā Tērbatas iela pie Dzirnavu ielas. Tur no nākamās nedēļas tiks izvietota maratona jubilejas un "Labas gribas kilometru" arka, kas ļaus visiem labdarības iniciatīvas atbalstītājiem gan sākt, gan finišēt savus "Labas gribas kilometrus" un arī kā piemiņas zīmi iemūžināt to fotomomentā.

Svētdien, 26.jūlijā, plkst.10, maratona organizatori aicina visus pulcēties pie arkas, lai klātienē un kopīgi pieveiktu "Labas gribas kilometrus", ziedotu bērniem ar kustību traucējumiem, par piemiņu uztaisītu kopbildi un saņemtu īpašu atšķirības zīmi - koši dzeltenas kurpju šņores.

Savukārt, 27.jūlija vakarā turpat pie arkas Tērbatas ielā visi saziedotie līdzekļi tiks svinīgi nodoti Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētājas Lienes Dambiņas pārvaldībā.

"Bērniem ar kustību traucējumiem ir nepieciešamas gan dienas, gan nakts ortozes, kas maksā vairākus tūkstošus. Un tāpat kā jebkurš bērns katru gadu izaug no savām drēbēm un apaviem, arī šie bērni izaug no ortozēm, un viņiem ir nepieciešamas jaunas," saka Dambiņa. "Visus saziedotos līdzekļus novirzīsim palīglīdzekļu un īpašu apavu iegādei, lai bērni ar kustību traucējumiem kādu dienu varētu nostaigāt vai noskriet saviem spēkiem atbilstošas distances."

Ziedot būs iespējams arī visos "Rimi" veikalos pie kasēm. Katrs ziedotājs "Rimi" hipermārketos Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Jelgavā un Rīgā - "Spicē" un "Alfā" - informācijas centrā varēs saņemt spilgti dzeltenas kurpju šņores, kas kalpos kā atšķirības un atpazīstamības zīme turpmākajos skriešanas pasākumos.

Jau ziņots, ka "Rimi" Rīgas maratons pārcelts uz 10. un 11.oktobri. 30.Rīgas maratonam un tā saistītajiem pasākumiem bija jānotiek 16. un 17.maijā, taču marta beigās skrējiens koronavīrusa epidēmijas dēļ tika pārcelts uz nenoteiktu laiku, bet maijā - uz oktobri.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.