Menu
 

Par samazināto PVN likmi 5% apmērā pārtikas produktiem līdz šim savākti vairāk nekā 1400 parakstu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes 5% apmērā piemērošanu pārtikas produktiem - svaigai gaļai, svaigām zivīm, olām, piena produktiem, saglabājot to arī Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, vairāk nekā divu nedēļu laikā portālā "Mana balss" savākti nedaudz vairāk kā 1400 parakstu, liecina informācija portālā.

Lai iniciatīva tiktu iesniegta izskatīšanai Saeimā, vēl jāsavāc vairāk nekā 8500 paraksti.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) savā "Tvitter" kontā šodien vērsis uzmanību, ka samazinātā PVN 5% apmērā piemērošana svaigiem vietējiem dārzeņiem, augļiem un ogām jau ir pierādījusi savu nozīmīgumu - tirdzniecības vietās šo pārtikas grupu cenas samazinājušās par 11,7 procentpunktiem, turklāt tās ir zemākās Baltijā, kā arī nozarē mazinās ēnu ekonomika.

Iniciatīvu "Samazinām PVN pārtikas produktiem" iesniedzis mazumtirgotājs "Maxima Latvija" sadarbībā ar Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un biedrību "Zemnieku saeima". Portālā "Mana balss" iniciatīva publicēta pirms 17 dienām.

Parakstu vākšanas mērķis ir rosināt izmaiņas likumos, nosakot samazināto PVN likmi 5% apmērā pārtikas produktiem - svaigai gaļai, svaigām zivīm, olām, piena produktiem, saglabājot to arī Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem.

"Šīs pārmaiņas sniegs nozīmīgu atbalstu Latvijas ģimenēm, īpaši, cilvēkiem ar mazākiem ienākumiem, veicinās pilnvērtīga uztura pieejamību, svaigas un veselīgākas pārtikas patēriņu, kā arī sniegs būtisku ieguldījumu vietējo lauksaimnieku un ražotāju konkurētspējas veicināšanai," sacīts iesniegtajā iniciatīvā.

Iniciatīvā teikts, ka tā uzlabotu vietējo ražotāju konkurētspēju veikalu plauktos un nodrošinātu atbalstu mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām. Iniciatīvas autori norāda, ka pašreizējos ekonomiskās krīzes apstākļos visiem kopā ir vēl svarīgāk kā jebkad atbalstīt mazāk aizsargāto iedzīvotāju ikdienas vajadzību nodrošināšanu, samazinot cenas, un saglabāt darba vietas un atbalstīt vietējos lauksaimnieku un ražotājus, lai veicinātu ekonomikas atkopšanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.