Menu
 

Ģenerālprokurors tuvākajā laikā vēlas viest skaidrību par vismaz desmit "skaļu" lietu tālāko likteni

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ir vienošanās, ka aptuveni desmit "skaļajās" lietās prokurors intensīvi iesaistīsies izmeklēšanā un paudīs, kā viņš redz tālāko virzību, intervijā laikrakstam "Diena" norādījis ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Viņš sacīja, ka ir aptuveni desmit lietas, kuras ir plaši izskanējušas publiski, un kuras viņš ir izrunājis, klātesot izmeklētājam, uzraugošajam prokuroram un amatā augstākam prokuroram.

"Esam vienojušies, ka visās šajās skaļajās lietās prokurors intensīvi iesaistīsies izmeklēšanā un paudīs, kā viņš redz tālāko virzību. Tuvākajā laikā visās lietās jābūt skaidram rezultātam, tostarp arī "būvnieku lietā"," sacīja Stukāns.

Viņš teica, ka ir runājis arī ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes pārstāvjiem par viņu izmeklēšanā esošajām lietām.

Līdzīgas apspriedes plānotas arī par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajām lietām, kur viņš ir izveidojis piecu, sešu lietu sarakstu, par kurām plānots runāt. Tostarp ir arī Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa lieta. Stukāns atzina, ka viņam nav saprotams, kāpēc tajā tik ilgi nav skaidrības.

Tāpat paredzēts runāt par Valsts policijas lietvedībā esošo ekonomisko noziegumu izmeklēšanu, piemēram, kas saistīts ar "ABLV bankas" lietas izmeklēšanas procesu.

"Lietas izmeklētājam un uzraugošajam prokuroram būs jāizlemj, vai lietu virzīt uz tiesu, vai to izbeigt. Vai arī trešais variants - pasakām, ka konkrētā procesā ir, piemēram, jāveic vēl piecas vai desmit procesuālas darbības, un pēc to paveikšanas paziņosim, kāds būs tālākais lietas virziens," uzsvēra Stukāns.

Viņš apgalvoja, ka visās lietās, par kurām bijušas apspriedes, esot teikts, ka tuvākajā laikā tiks pielikti punkti.

Pārvaicāts, vai arī skaļajās lietās varam sagaidīt kādu rezultātu, viņš atbildēja "Tieši tā! Prokurors nāks ar paziņojumu vai nu par lietas nodošanu tiesai, vai par lietas daļēju vai pilnīgu izbeigšanu. Kā saka – cāļus skaita rudenī. Sagaidīsim ne agru, bet kārtīgu rudeni un tad varēsim pēc saraksta pārbaudīt, kas ir (konkrētajā lietā – red.) noticis un kas nav noticis."

"Ļoti ceru, ka rudens otrajā pusē vairākās lietās redzēsim konkrētus rezultātus," sacīja ģenerālprokurors.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.