Menu
 

Latvijas Zinātnes padome individuālo projektu konkursā sadalīs 11,2 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Zinātnes padome (LZP) izsludinājusi fundamentālo un lietišķo pētījumu 2020.gada zinātnieku individuālo projektu konkursu, kura kopējais pieejamais finansējums ir 11,2 miljoni eiro, informēja padomē. Projektu iesniegšanas termiņš ir 28.septembris.

Konkursā projektus var iesniegt zinātniskās institūcijas, kas reģistrētas Zinātnisko institūciju reģistrā un kas atbilst pētniecības organizācijas definīcijai. Viena projekta kopējais īstenošanas laiks ir 13 kalendārie mēneši.

Pēc LZP paustā, atklātā konkursa mērķis ir radīt jaunas zināšanas un tehnoloģiskās atziņas visās zinātnes nozarēs, atbalstot izcilāko zinātnieku un jauno zinātnieku individuālos pētniecības projektus, sagatavojoties garantētās nodarbinātības jeb tenūras sistēmas ieviešanai Latvijā, vienlaikus nodrošinot visu zinātnes nozaru grupu vienmērīgu attīstību.

Konkursam pieejamais valsts budžeta finansējums 11 201 343 eiro ir piešķirts ar valdības lēmumu, lai nodrošinātu pasākuma "Zinātnisko institūciju zinātnes izcilības un snieguma finansējuma nodrošinājums pētniecības specializācijas, izcilības un ietekmes stiprināšanai - vienotas akadēmiskās un zinātniskās karjeras sistēmas reformas ieviešanai un zinātnes un inovācijas lomas palielināšanai" ieviešanu 2020.- 2021.gadā, informēja LZP.

LZP direktore Gita Rēvalde norāda, ka šis ir otrais, lai gan ārkārtas, grantu konkurss 2020.gadā, un tas uzskatāms par lielisku iespēju vismaz 100 Latvijas izcilākajiem zinātniekiem konkursa kārtībā saņemt pētniecības grantus individuālu projektu īstenošanai visās zinātnes nozarēs.

Pēc viņas paustā, tādējādi tiks stimulēta Latvijas ekonomiskā izaugsme un rūpniecības konkurētspēja, mazinot Covid-19 izraisītās sekas un sagatavojoties iespējamām līdzīgām krīzēm nākotnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.