Menu
 

Piketā 11.novembra krastmalā aizturēti vairāki cilvēki

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Piketā 11.novembra krastmalā Valsts policija aizturējusi vairākas personas, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Kā novēroja aģentūra LETA, kādas personas aizturēšanas laikā garāmgājējs aicināja citus viņam pievienoties un bloķēt policijas automašīnu, tomēr atsaucību neguva.

Valsts policijā paziņojumā iedzīvotājiem norāda, ka likumsargi aizvien atrodas un strādā abu sestdien pieteikto sapulču norises vietās. "Jāsaprot, ka policijas primārais mērķis ir nodrošināt sabiedrisko kārtību, kas nozīmē arī nepieļaut situācijas eskalāciju," uzsvēra likumsargi.

Joprojām tiek fiksēti pārkāpumi, tie nostiprināti ar pierādījumiem un tiek sākti administratīvie procesi gan par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpumiem, gan sīko huligānismu, nepakļaušanos policijas prasībām un citiem pārkāpumiem.

Vienā gadījumā par uzbrukumu policijas darbiniekam, kurš šajā negadījumā guva miesas bojājumus, tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu.

"Policija vērtē un reaģē uz notiekošo, apmeklētāji tiek aicināti nedrūzmēties, tādējādi neapdraudot savu un līdzcilvēku veselību un drošību. Vēršam uzmanību, ka sods identificētajām personām būs neizbēgams," uzsvēra likumsargi.

Arī Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks Latvijas Radio sacīja, ka policija sauks pie administratīvās atbildības ierobežojumu pārkāpējus. Policija neizklīdināja sapulci, lai neeskalētu situāciju, viņš skaidroja.

LETA jau vēstīja, ka Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk nekā valstī patlaban atļautos 25 cilvēkus.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākums kādā brīdī pulcēja ap 400 cilvēku, bet nu to palicis mazāk. Sapulce sākās plkst.12 un aizvien turpinās. Organizatori solījuši, ka tā notiks līdz plkst.23.

Daļa atnākuši ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelieto. Likumsargi cenšas iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības. Tāpat likumsargi izveidojuši sava veida ķēdi starp sanākušajiem un ceļa braucamo daļu, novēroja aģentūra LETA.

Valsts policijā aģentūrai LETA skaidroja, ka 11.novembra krastmalā notiekošajā sapulcē policija, izmantojot tehniskus līdzekļus, fiksē un identificē personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Policijā uzsvēra, ka tā strādā notikuma vietā pēc iepriekš izstrādāta plāna. Tāpat tiek sāktas arī administratīvās lietvedības par dažādiem pārkāpumiem.

Pasākumu pieteica Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, kamēr pats klubs iepriekš vēstīja, ka nolēmis norobežoties no Ulmes vārdā vienpersoniski izplatītā aicinājuma piedalīties šajā sapulcē, uzsverot, ka jebkādi aicinājumi neievērot valstī noteiktos pandēmijas ierobežojumus nav atbalstāmi.

Pasākumā bija pieteikta 25 cilvēku dalība - pulcēt vairāk cilvēku Covid-19 pandēmijas dēļ patlaban ir aizliegts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.