Menu
 

Pārtikas tirgotāju asociācija aicina izvairīties no veikalu apmeklējuma bez īpašas vajadzības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā pastiprinātos tirdzniecības ierobežojumus, kas būs spēkā līdz 11.janvārim, paredzama īpaši intensīva pircēju plūsma Latvijas veikalos. Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija (LPTA) aicina iedzīvotājus saglabāt vēsu prātu, izvairīties no veikalu apmeklējuma, ja bez tā var iztikt, un ievērot valdības noteiktos Covid-19 ierobežojumus.

"Kaut arī daudzi tirgotāji pagarinājuši darba laiku līdz pat pusnaktij, sagaidāms, ka šī diena būs izaicinājums Latvijas veikalos, jo cilvēki steidz iegādāties Ziemassvētku dāvanas un citas preces, kas turpmāk uz vietas veikalos nebūs nopērkamas," citēts LPTA izpilddirektors Noris Krūzītis. “Tirdzniecības darbinieki Covid-19 pandēmijas laikā strādā "frontes" pirmajās līnijās, pakļaujot riskam gan savu, gan savas ģimenes veselību. Izprotot, ka sabiedrībā valda satraukums un stingrie ierobežojumi rada papildu augsni konfliktsituācijām, tomēr aicinām būt laipniem un darīt visu iespējamo, lai šo dienu aizvadītu mierīgi.”

LPTA atgādina, ka uz veikalu drīkst nākt tikai pa vienam – to nosaka valdības noteikumi, un tirgotāju pienākums ir to kontrolēt. Pieļaujams, ka pircējam līdzi ir bērns līdz 12 gadu vecumam.

Uz veikalu ieteicams nākt ar sarakstu, lai iespējami ātri varētu atrast visu nepieciešamo. Noteikti jāliek sejas maska un jāievēro divu metru distance ne vien veikalā, bet arī rindā pie veikala, ja gadījumā tirdzniecības vieta ierobežojumu dēļ nevar uzņemt visus pircējus.

Turklāt LPTA uzsver, ka līdz ar precizētajiem valdības noteikumiem turpmāk arī brīvdienās varēs nopirkt plašāku saimniecības preču klāstu, kā arī alkoholu un tabakas izstrādājumus, tāpēc, ja vien iespējams, veikala apmeklējumu būtu vēlams atlikt uz rītdienu vai nākamo nedēļu. Tāpat LPTA atgādina, ka daudz drošāka alternatīva ir iepirkšanās internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.