Menu
 

PVD aicina svētkos kā dāvanu nepasniegt mājdzīvniekus

  • Autors:  LETAJa nav pārliecības par dāvanas saņēmēja vēlēšanos un apņemšanos rūpēties par mājdzīvnieku, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina ne Ziemassvētkos, ne citās svinamās dienās kā dāvanu neizvēlēties mājdzīvnieku, aģentūru LETA informē PVD.
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Ja nav pārliecības par dāvanas saņēmēja vēlēšanos un apņemšanos rūpēties par mājdzīvnieku, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina ne Ziemassvētkos, ne citās svinamās dienās kā dāvanu neizvēlēties mājdzīvnieku, informē PVD.

PVD norāda, ka dzīvnieku patversmēs uzņemto dzīvnieku skaits ik gadu turpina pieaugt, sasniedzot vairāk nekā desmit tūkstošus dzīvnieku.

Tāpēc dienests aicina iegādāties mājdzīvnieku tikai tad, ja droši zināms, ka par to būs iespēja atbilstoši parūpēties, kā arī, iegādājoties šķirnes dzīvniekus, pārbaudīt vai dzīvnieku audzētājs ir Lauksaimniecības datu centra reģistrēto organizāciju sarakstā.

PVD atgādina, ka kaķi un mājas sesku, kopā ar vakcinācijas apliecību vai pasi, nākamajam īpašniekam var nodot ne ātrāk kā pēc dzīvnieka desmit nedēļu vecuma sasniegšanas, bet suni - ne ātrāk kā pēc astoņu nedēļu vecuma sasniegšanas. Turklāt sunim obligāti jābūt čipētam un reģistrētam Dzīvnieku reģistrā, kā arī jābūt veiktām visām nepieciešamajām vakcinācijām.

Gatavojoties svētku svinībām, PVD aicina iedzīvotājus parūpēties par saviem mājdzīvniekiem - dodoties prom no mājām neatstāt dzīvnieku ilgstoši vienu vai aukstumā, neatstāt dzīvnieku ieslēgtu automašīnā, gādāt, lai prombūtnes laikā dzīvniekam būtu pieejama barība un ūdens, sargāt dzīvnieku no raķešu šaušanas vietu tuvuma.

Par pazudušiem vai atrastiem dzīvniekiem jāziņo patversmēm, savukārt par pamestiem dzīvniekiem - pašvaldības policijai, norāda PVD.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.