Menu
 

76 NVO aicina nostiprināt "dabiskas ģimenes" definīciju Satversmes 110.pantā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - asociacijagimene.lv Ilustrācija - asociacijagimene.lv

Septiņdesmit sešas nevalstiskās organizācijas paudušas atbalstu Saeimā iesniegtajam likumprojektam par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz precizēt Satversmes 110. pantu, nostiprinot dabiskas ģimenes jēdzienu, piektdien pavēstījusi biedrība “Asociācija Ģimene”.

Iesniegtajā likumprojektā rosināts Satversmes 110. pantu izteikt šādā redakcijā: “Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības.”

Biedrības “Asociācija Ģimene” valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze uzsvērusi, ka šis ir vēsturisks brīdis, kurā katram, ikvienam deputātam būs jāizdara izvēle, vai tiek atbalstīta un veicināta dabiska Latvijas tautas ataudze, vai izvēle tiek izdarīta par labu tādai dzīvei,  kurā mūsu bērni tiktu dezorientēti gan attiecībā uz savu dzimumu, gan attiecībā uz ģimenes veidošanu:

“Ja ģimenes jēdziens netiek konstitucionāli nostiprināts un aizsargāts, tad, ņemot vērā neseno Satversmes tiesas spriedumu, mūs diezgan ātri sagaida tāds pats liktenis kā citās valstīs, piemēram, vārda un ticības brīvības ierobežošana, mātes un tēva jēdziena pārdefinēšana uz vecāks Nr. 1 un vecāks Nr. 2, izglītības sistēmas un vērtību maiņa utt. Sabiedrība, kuras centrā ir cilvēka egoistiskās tieksmes, nevis sabiedriskais labums, nav ilgtspējīga.”

Lai Latvija varētu pastāvēt un attīstīties, neiekrītot vēl dziļāk demogrāfiskajā bedrē, likumdevējam Satversmē ir jānostiprina dabiskas ģimenes tiesiskā atzīšana, aizsardzība un atbalsts, jāaizsargā bērnu tiesības uz tēvu kā vīrieti un māti kā sievieti, uzskata I.Bremze.

Likumprojektam atbalstu paudušo NVO saraksts pieejams šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.