Menu
 

Kariņš ar zinātniekiem spriedis par drošas sadzīves izveides iespējām Covid-19 pandēmijas apstākļos

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien ar Latvijas zinātniekiem attālināti pārrunājis drošas sadzīves veidošanas iespējas Covid-19 pandēmijas apstākļos, informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Kariņš sarunā paudis, ka Covid-19 pandēmija ir ilgtermiņa izaicinājums, līdz ar to jāmeklē iespējas izveidot "drošas sadzīves" konceptu, iesaistot dažādu grupu pārstāvjus un zinātniekus.

Drošas sadzīves algoritmi dažādās jomās radītu iespējas sabiedrībai un tautsaimniecībai sadzīvot ar Covid-19 pandēmiju līdz brīdim, kad ar vakcinācijas un ierobežojumu palīdzību koronavīrusa izplatība ir pastāvīgi samazināta un kontrolējama, paudis valdības vadītājs.

Diskusijas laikā izskanējusi virkne dažādu ideju par drošas vides veidošanu pakalpojumu un ražošanas jomās. Sanāksmes dalībnieki vienojās priekšlikumus apkopot un iesniegt izvērtēšanai Ministru prezidentam nākamajā tikšanās reizē, informēja Sabajevs.

Tikšanās piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV), Ministru prezidenta ārštata padomnieks zinātnes un inovāciju jautājumos, Latvijas Universitātes (LU) Cietvielu fizikas institūta direktora vietnieks inovācijas jautājumos Andris Anspoks un Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Tāpat sanāksmē piedalījās LU Medicīnas fakultātes Internās medicīnas katedras vadītājs Valdis Pīrāgs, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Jānis Kloviņš, Rīgas Stradiņa universitātes docētāji Klāvs Sedlenieks un Anda Ķīvīte-Urtāne, Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Tālis Juhna un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, tikšanās notika attālinātā formātā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.