Menu
 

Ģirģens: Ja dosim iespēju cilvēkiem strādāt, tie mazāk lasīs viltus ziņas

  • Autors:  LETA
Foto – Valsts kanceleja Foto – Valsts kanceleja

Ja Covid-19 pandēmijas apstākļos cilvēki varēs turpināt strādāt, tiem atliks mazāk laika lasīt viltus ziņas un arī policijai būs mazāk darba, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš apliecināja, ka Valsts policija reaģē uz visām viltus ziņām, kas izraisa sabiedrisko rezonansi, un aktīvi strādā, lai apzinātus dezinformācijas izplatītājus sauktu pie paredzētās atbildības. "Bet mana pozīcija ir pavisam vienkārša: es tomēr aicinātu ieņemt zināmu balansu starp Covid skeptiķiem un Covid fanātiķiem, jo primārais, kas jānodrošina valstī, ir darbs un iztika," savu uzskatu pauda politiķis.

Iekšlietu ministrs skaidroja, ka tad, kad cilvēkiem tiks nodrošināts darbs un iztika, augs labklājības līmenis un mazināsies drošības riski. Viņš uzsvēra, ka labklājība ir viens no priekšnoteikumiem, lai sabiedrība izietu no pašreizējās krīzes. "Un, ja cilvēki varēs strādāt savu ikdienišķo darbu, tad arī policijai būs mazāk darba un arī cilvēki mazāk lasīs dažādas dezinformatoru izplatītās ziņas," pauda ministrs.

Viņš atkārtoja iepriekš publiski pausto viedokli, ka valstij Covid-19 krīzes laikā vajadzētu ar ierobežojumiem ļaut strādāt vairāk nozaru. Ģirģena ieskatā tas faktiski mazinātu Covid-19 izplatību, jo apstākļos, kad visas tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas būtu atvērtas un publiski pieejamas, ierobežojumu ievērošana būtu daudz vieglāk izkontrolējama, turklāt arī cilvēku koncentrēšanās būtu izkliedētāka.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.