Menu
 

Militārajās mācībās Ādažos pilnveido bruņoto spēku un Daudznacionālās divīzijas štāba "Ziemeļi" savietojamību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sargs.lv Foto - sargs.lv

No 14. līdz 28. aprīlim Ādažu poligonā notiek militārās mācības “Knight Lavard 21”, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku savietojamību ar  Daudznacionālās divīzijas štābu “Ziemeļi” un sabiedrotajiem.

Kā informēja Aizsardzības ministrijā, mācību laikā Latvijas Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde Daudznacionālās divīzijas štāba “Ziemeļi” vadībā kopā ar Igaunijas Sauszemes spēku kājnieku brigādi, Lietuvas Sauszemes spēku Motorizēto kājnieku brigādi, kā arī Latvijā un Igaunijā izvietotajām NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupām trenēs un pārbaudīs komandvadības elementus un procedūru savietojamību kaujas apstākļos. Mācībās attālināti piedalīsies Dānijas 1. kājnieku brigāde.

Savukārt mācību norisi ar nodrošinājumu un personālu atbalstīs vairākas Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības, tostarp Gaisa spēki un Nodrošinājuma pavēlniecība.

Mācību laikā tiek stingri ievērotas Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās drošības prasības, un dažādu valstu karavīru fiziskā saskarsme mācību laikā nenotiek, norāda ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.