Menu
 

Ādažu bāzē svinīgā ceremonijā pateicas sabiedroto karavīriem par ieguldījumu drošības stiprināšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde Foto - Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde

Ceturtdien Ādažu bāzē svinīgā ceremonijā Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Georgs Kerlins un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, pasniedzot piemiņas monētas, pateicās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem par ieguldījumu Latvijas un reģionālās drošības stiprināšanā.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba Informācijas operāciju daļas pārstāvis virsleitnants Jurģis Baumanis atgādināja, ka 2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību. Savukārt 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

2021.gada 22. janvārī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandiera amatā stājās pulkvežleitnants Enno Kerkofs, tādējādi uzsākot septītās Latvijā izvietotās Kaujas grupas karavīru rotāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.