Menu
 

"Rīgas satiksmes" pasažieri varēs apmainīt ārkārtējās situācijas laikā iegādātās un neizmantotās braukšanas biļetes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

"Rīgas satiksmes" pasažieri varēs apmainīt ārkārtējās situācijas laikā iegādātās un neizmantotās braukšanas biļetes, šodien lēma Rīgas domes Satiksmes komiteja, atbalstot grozījumus saistošajos noteikumos "Par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu".

"Ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, kuru dēļ iedzīvotāji tika aicināti pēc iespējas neizmantot sabiedrisko transportu, esam radījuši iespēju panākt pretim iedzīvotājiem šajā sarežģītajā laikā un ļaut apmainīt iegādātās un neizmantotās biļetes," skaidroja grozījumu idejas iniciators, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis (PP).

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, "Rīgas satiksmes" e-talonos iegādāto biļešu derīguma termiņš ir viens gads. Pasažieri, kuri savos e-talonos ir iegādājušies braukšanas biļetes pirms pirmās ārkārtējās situācijas sākuma vai tās sākumā, nevarēja tās izmantot gan tāpēc, ka bija noteikti vairāki ierobežojumi - slēgti veikali un citi objekti - gan arī tāpēc, ka daļai pasažieru darbs un mācības notika attālināti. 

Ar šiem grozījumiem tiek rasta iespēja apmainīt šīs biļetes un izmantot vēl vienu gadu, norāda Kodis.

Iespēja mainīt e-talonos iegādātās biļetes būs tikai tiem pasažieriem, kuri tās iegādājās pirms pandēmijas vai pirmās ārkārtējas situācijas laikā, un ierobežojumu dēļ nav tās izmantojuši - laika posmā no 2020.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 9.jūnijam.

Tehniski pagarināt biļešu derīguma termiņu nav iespējams, tāpēc tiem iedzīvotājiem, kuri e-talonos biļetes būs iegādājušies, bet nebūs izmantojuši šajā laika posmā, būs jādodas uz kādu no "Rīgas satiksmes" Klientu apkalpošanas centriem, kur neizmantotās biļetes tiks samainītas.

Biļetes apmainīt būs iespējams viena mēneša laikā, iesniedzot iesniegumu par abonementa biļetes nomaiņu pret jaunu tāda paša veida abonementa biļeti.

Grozījumi saistošajos noteikumos vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.