Menu
 

Atviegloti vairāki nosacījumi tirdzniecības vietām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un mazinoties saslimstībai ar Covid-19, Ministru kabinets 15.jūnija sēdē pārskatīja tirdzniecības nozarē noteikto drošas tirdzniecības protokolu un atviegloja vairākus nosacījumus. Atvieglotie nosacījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”, informē Ekonomikas ministrijā.

Apstiprinot grozījumus Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 ”Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, valdība atviegloja šādus nosacījumus tirdzniecības vietu darbībai: atcēla prasību, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā, tirdzniecības centros un tirgus paviljonos tiek ielaisti tikai pa vienam; atcēla reklāmas ierobežojumu; atcēla prasību nodalīt tirdzniecības vietā ieeju un izeju.

Tiek arī kopumā atcelta prasība sejas un deguna aizsega lietošanai ārpus telpām, līdz ar to turpmāk tirdzniecībā ārpus telpām (tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecībā) ne darbiniekiem, ne apmeklētājiem nebūs jālieto mutes un deguna aizsegi, norāda ministrijas pārstāvji.

Vienlaikus tiek saglabāti visi citi nosacījumi drošam tirdzniecības procesam, jo īpaši uzsverot prasību novērst pircēju drūzmēšanos un ievērot maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu tirdzniecības vietā, t.sk. tirdzniecības centrā un tirgus paviljonā.

Ar otrdien apstiprinātajiem grozījumiem noteikumos var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē tap.mk.gov.lv. Ministrijā atgādina, visa aktuālā informācija par drošības prasībām tirgotājiem publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļvietnē www.em.gov.lv. Savukārt informatīvie materiāli apmeklētāju informēšanai par drošības prasībām pieejami informatīvās kampaņas “Drošs paliek drošs” tīmekļvietnē drosspaliekdross.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.