Menu
 

Pie saslimstības kumulatīvā rādītāja zem 100 ieviesīs atvieglojumus kafejnīcu terasēs, veikalos un attiecībā uz pulcēšanos

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ja saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs būs mazāks par 100 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, tad paredzēts ieviest atvieglojumus kafejnīcu terasēs, veikalos, kā arī attiecībā uz privātu un plašāku pulcēšanos, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) pirmdien paustā pēc koalīcijas sanāksmes.

Veselības ministrs norādīja, ka, ja svētku laikā saslimstība būs mazāka par 100, tad gaidāmie atvieglojumi varētu stāties spēkā jau Jāņos. Pašlaik pie iespējamiem atvieglojumiem vēl strādā eksperti Operatīvās vadības grupā un jāsagaida tās darba rezultāts, norādīja Pavļuts.

Politiķis pieļāva, ka jau otrdien, 22.jūnijā, gaidāmie dati varētu rādīt saslimstības līmeņa samazināšanos zem 100. Atbilstoši šodien publicētajiem datiem par svētdienu saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju samazinājies līdz 103,6 gadījumiem.

Valdība par kādiem no atvieglojumiem, kuri stātos spēka pie augstāk minētā saslimšanas līmeņa, varētu lemt rīt. 22.jūnijā.

Pie mazāk nekā 100 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju atbilstoši Veselības ministrijas (VM) rosinājumam sabiedrisko ēdināšanas vietu āra terasēs atļauto apmeklētāju skaitu pie viena galdiņa varētu palielināt līdz 20 cilvēkiem un kopā ar bērniem tas varētu sasniegt 30 cilvēkus, pastāstīja veselības ministrs.

Pulcēties varētu atļaut līdz 500 cilvēkiem telpās un 1000 ārtelpās, pavēstīja Pavļuts. Noprotams, ka tiesības apmeklēt tik plašus pasākumus varētu sasaistīt ar kādiem papildu nosacījumiem, kas epidemioloģiskās drošības panākšanai jāizpilda pašiem apmeklētājiem.

Attiecībā uz vakcinētiem cilvēkiem noteikti ir maināms regulējums privātajiem pasākumiem, palielinot pašlaik noteikto maksimālo 20 cilvēku skaitu, uzsvēra veselības ministrs.

Notiek diskusija ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem par atļautā pircēju skaita palielināšanu veikalos, piemēram, minimālo kvadrātmetru skaitu uz vienu cilvēku samazinot no 25 kvadrātmetriem uz 15 kvadrātmetriem - šādu variantu atbalsta VM.

Taču vēl pirms otrdien gaidāmās valdības sēdes par šiem jautājumiem vienošanās ir jāpanāk ekspertiem, atzīmēja Pavļuts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.