Menu
 

"Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" finālam izvirzīti 11 nominanti

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šogad "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" finālam izvirzīti 11 nominanti, trešdien preses konferencē sacīja "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" atlases žūrijas pārstāve arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola.

Atlases žūrija izlēmusi konkursa finālam virzīt Dziesmu svētku estrādes pārbūvi Mežaparkā, dzīvojamā kvartāla "Lindenholma" pirmo kārtu, Rūmenes muižas kūts pārbūvi par izstāžu telpu un apartamentiem, Stūķu kūts pārbūvi par dzīvojamo ēku Cēsu novada Kārļos, "Roche" biroja ēkas pārbūvi Miera ielā, MAD arhitektūras kultūrtelpu Elizabetes ielā 2.

Tāpat finālam izvirzīta individuālā dzīvojamā ēka "Trīs plātņu māja" Mārupē, individuālā dzīvojamā ēka "House 61" Jūrmalā, individuālā dzīvojamā ēka "Villa Dālija" Rīgā, Ogres centrālā bibliotēka un ekspozīcija "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai" Venēcijas arhitektūras biennālē.

Šā gada Latvijas Arhitektūras gada balvas apbalvošanas ceremonija norisināsies 27.augustā.

Pēc Arhitektu savienībā minētā, "Latvijas Arhitektūras gada balvai 2021" pieteikto darbu klāsts atspoguļo pašreizējo Latvijas arhitektūras vidi, galvenās tendences un nozīmīgākos procesus. Konkursā tiek vērtēti ne tikai objekti - ēkas, vides objekti, interjeri, ainavu arhitektūra, - bet arī procesi - notikumi, izdevumi, izstādes un projekti.

"Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" atlases žūrijā ir arhitekts Andris Kronbergs ("Arhis arhitekti", "Latvijas Arhitektūras gada balva 2020" "Grand Prix" saņēmējs), 2020.gadā godalgoto objektu autori - Ilze Liepiņa ("Sudraba arhitektūra") un Oskars Vāvere ("RUUME arhitekti"), arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, mākslinieks Ēriks Božis, kā arī rakstniece un dzejniece Inga Gaile un režisors Uģis Olte.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Kultūras ministriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.