Menu
 

Bauskas reģionā un Pierīgā sāk kursēt pirmie elektriskie mikroautobusi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Kopš augusta pirmajām dienām Bauskas reģionā un Pierīgā kursē pirmie autotransporta uzņēmuma “Nordeka” 7 elektriskie mikroautobusi. Izmantojot bankas “BlueOrange” finansējumu 7,2 miljonu eiro apmērā, “Nordeka” ir paplašinājusi savu autoparku pasažieru pārvadājumiem.

Kā informē “BlueOrange” pārstāve Ingrīda Šmite, “Nordeka” ir pirmais autotransporta uzņēmums, kas Latvijā uzsāk reģionālos pasažieru pārvadājumus ar elektriskajiem mikroautobusiem “Altas Novus Ecoline”. Tie būvēti uz “Mercedes Sprinter” modeļa bāzes. Attālums, ko elektriskie mikroautobusi spēj veikt ar pilnu uzlādi, ir 200 km, un tiem kopskaitā šobrīd ir pieejamas jau sešas uzlādes vietas “Nordeka” autobusu parka teritorijā – Bauskā un Rīgā.

Tādējādi “Nordeka” ir viens no progresīvākajiem pasažieru autopārvadātājiem, kas seko “Latvijas Transporta attīstības pamatnostādnēm 2021.-2027. gadam”, norāda I.Šmite. Šis pamatnostādnes paredz konkurētspējīgu un resursefektīvu transporta sistēmas izveidi – atteikšanos no fosilās degvielas patēriņa un alternatīvo degvielu infrastruktūras attīstību, pāreju uz bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu izmantojumu, kas veicina klimata neitralitāti un zemu oglekļa emisijas līmeni atmosfērā (siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju samazinājumu), skaidro bankas pārstāve.

“Lēmums startēt reģionālajos pasažieru pārvadājumos ar elektriskajiem mikroautobusiem apliecina mūsu stratēģisko tālredzību uzņēmuma attīstības plānošanā un gatavību sekmēt bezizmešu transporta izmantojumu sabiedriskajā transportā, kas, protams, ir gan pasaules, gan Eiropas līmeņa prioritāte,” atzīmē AS “Nordeka” valdes priekšsēdētājs Sergejs Konopijevs. “Videi draudzīgas sabiedriskā transporta infrastruktūras veicināšanu, transporta radīto izmešu samazinājumu mēs uzskatām par vienu no savas korporatīvās sociālās atbildības pamatuzdevumiem, tāpēc esam patiesi gandarīti, ka esam vieni no pirmajiem, kas uzsāk šādus zaļos pasažieru pārvadājumus," piebilst S.Konopijevs.

Mikroautobusu pārvadājumi salīdzinoši nelielas distances maršrutos ir strauji augošs segments kā Baltijā, tā Skandināvijā, tāpēc elektriskie mikroautobusi “Altas Novus Ecoline” noteikti sekmēs uzņēmuma konkurētspēju, atzīmē I.Šmite. Turklāt līdz ar jauno autobusu iepirkumu “Nordeka” kopējais autoparks 70–80% apjomā kļuvis pielāgots cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – teju visi par “BlueOrange” kredītu iegādātie transporta līdzekļi ir aprīkoti ar moderniem pacēlājiem un tajos paredzētas vietas ratiņkrēsliem. Turklāt autobusu aprīkojums ietver arī elektroniskās maršruta zīmes, drošības jostas, bezvadu internetu (wi-fi), kas izmanto vismaz 4G+ mobilo datu pārraides tehnoloģiju, kā arī bezskaidras naudas norēķinu iespējas. Noteiktas kategorijas jaunie autobusi ir aprīkoti arī ar velosipēdu turētājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.