Logo
Drukāt šo lapu

Ar NĪN neapliks dzīvnieku pansiju "Ulubele" un Likteņdārzu

Ar NĪN neapliks dzīvnieku pansiju "Ulubele" un Likteņdārzu pixabay.com

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu ar nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) neaplikt dzīvnieku pansiju "Ulubele", Likteņdārzu un vēl trīs organizāciju īpašumus.

FM skaidroja, ka uz NĪN atbrīvojumu var pretendēt tās biedrības un nodibinājumi, kuriem ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu, kā arī personu ar invaliditāti biedrības.

FM saņēma piecu biedrību un viena nodibinājuma iesniegumus ar lūgumu to nekustamos īpašumus neaplikt ar NĪN. Iesniegumus iesniedza deju kolektīvu apvienība "Liesma", Latvijas Neredzīgo biedrība, dzīvnieku pansija "Ulubele", Jelgavas smaiļošanas un kanoe airēšanas sporta klubs "KC", kā arī Likteņdārzu pārstāvošais Kokneses fonds.

Minēto organizāciju īpašumus ar NĪN nepaliks, sākot no 2019. gada 1. janvāra. FM piebilda, ka, atbrīvojot minētās organizācijas no NĪN, pašvaldības minētajā nodoklī neiekasēs 18 000 eiro.

Patlaban no NĪN atbrīvotas 27 biedrības, četras personu ar invaliditāti biedrības un pieciem nodibinājumiem piederošās ēkas un inženierbūves.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024