Menu
 

Nepilnas diennakts laikā savāc teju 15 000 parakstu par ierobežojumu atcelšanu bērnu sportam

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti jau aptuveni 15 000 paraktu pa Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu atcelšanu bērnu sportam.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Jānis Valters. Parakstu vākšana par šo iniciatīvu sākta vien vakar.

Valters uzskata, ka ir jāatceļ prasība par vakcinācijas vai izslimošanas sertifikāta nepieciešamību bērniem sporta nodarbībās un jārod alternatīvs risinājums, kas neierobežo pilnvērtīgu treniņu apmeklējumu.

"Bērni ir Latvijas sporta nākotne, bet tagad viņiem ir liegts pilnvērtīgi trenēties. Padomājiet, kas būs ar viņu iemaņām pēc ārkārtējās situācijas beigām, zinot, ka tā atkal var ievilkties uz vairākiem mēnešiem? Šobrīd visi, kas ir jaunāki par 12 gadiem paliek "aiz borta". Tas nozīmē, ka viņiem atkal viss būs jāapgūst no jauna, un ieguldītie pūliņi aiziet vējā, "noraizējies iniciatīvas autors.

Viņaprāt, alternatīvu risinājumi pilnvērtīgu treniņu veikšanai bērniem līdz 12 gadiem neesot, jo šī vecuma bērni vakcinēties nevar.

"Šobrīd viņi tiek dzīti trenēties ārā - lietū, vējā un aukstajā laikā. Viens variants tomēr pastāv - saslimt ar Covid-19... Tas ir nožēlojami, jo tieši viņi ir tie, kas cels Latvijas vārdu pasaules sportā," pausts iniciatīvā.

Valtera ieskatā risinājums varētu būt noteikta platība iekštelpās uz vienu sporta treniņu dalībnieku un citi izsvērti piesardzības pasākumi.

Kā ziņots, no 11.oktobra valstī uz trim mēnešiem jau trešo reizi izsludināta ārkārtējā situācija, ieviešot virkni ierobežojumu, kas pamatā vērsti uz nevakcinētajiem, stimulējot viņus potēties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.