Logo
Drukāt šo lapu

Svētdien Rīgā gaidāms Tēva dienas gājiens un festivāls

Svētdien Rīgā gaidāms Tēva dienas gājiens un festivāls www.mammamuntetiem.lv

Jau šo svētdien, 9. septembrī, Rīgā notiks Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" rīkotais Tēva dienas gājiens un festivāls, kurā būs īpaši daudz aktivitāšu ne tikai ģimenēm ar maziem bērniem, bet arī pusaudžiem, jauniešiem un pat vecvecākiem. Festivāla ietvaros notiks arī "Latvijas Goda ģimenes gada 2018" apbalvošanas ceremonija.

Īpaši tētiem veltītu festivālu organizācija rīko jau sesto gadu, un, kā ierasts, svētki sāksies ar svinīgu gājienu no Brīvības pieminekļa (pulcēšanās pirms plkst. 12.00). Gājiena priekšgalā muzicēs Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris, un tas noslēgsies Vērmanes dārzā. Ģimenēm veltītais pasākums norisināsies līdz pat plkst. 17.00. Ieeja un visas aktivitātes festivālā ir bez maksas, informē "Mammamuntetiem.lv" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Simanoviča.



Vērmanes dārzā būs iespēja piedalīties "Lielajā loterijā", kur visas lozes pilnas, dāvanu darbnīcās, dodies uz skaistumkopšanas salonu (tēti varēs sapucēt pat bārdu!), šūpoties 3D šūpolēs un nofotografēties kustīgā fotostendā. "Rimi" spēļu parkā ikviens varēs spēlēt spēles, makšķerēt, šaut mērķī, pārvarēt šķēršļu joslu, kā arī pārbaudīt savu līdzsvaru un stāju. Tāpat bērni un vecāki aicināti uz galda hokeja paviljonu, kur būs iespēja uzspēlēt ar Latvijas izlases dalībniekiem, kas nesen atgriezušies no pasaules čempionāta. Būs arī orientēšanās sacensības, brīvdabas boulings, ķīmijas eksperimenti, perkusiju radošās darbnīcas un daudzas citas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. 

Pasākumā gaidāmi arī muzikāli priekšnesumi: uzstāsies Markus Riva, perkusionists Nils Īle ar ģimeni, grupa "Sudden Lights" un citi, tāpat priecēs režisora Jāņa Znotiņa izrāde "Karnevāls un kartupeļu salāti", vēsta D. Simanoviča.

Tēva dienas gājiens un festivāls notiek par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā. Šogad ģimenes ielūdz valsts iniciatīva "Latvijas Goda ģimenes gads" un ikgadējais svētku lieldraugs "Rimi". Svētku mērķis ir Latvijas ģimenēs stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tētiem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tētu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā, norāda "Mammamuntetiem.lv" pārstāve.

Plašāka informācija pieejama vietnē www.tevadiena.lv.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024