Menu
 

Pakalpojumu sniegšanu un pasākumu norisi atļauj līdz plkst.23.00

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Ar mērķi novērst cilvēku drūzmēšanos un lai sekmētu apmeklētāju lielāku izkliedi saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietās, valdība 7.decembrī apstiprināja grozījumus ārkārtējās situācijas rīkojumā, lemjot par atsevišķām izmaiņām pakalpojumu sniegšanas, tostarp ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas, jomā.

Rūpīgi izvērtējot epidemioloģisko situāciju un drošības pasākumus, kā arī lai ļautu ģimenēm ar vairākiem bērniem ieturēt maltīti sabiedriskās ēdināšanas vietās kopā, turpmāk pie viena galdiņa drīkstēs atrasties ne vairāk kā četras pilngadīgas personas kopā ar nepilngadīgiem bērniem, taču ne vairāk kā 10 personas kopā, informē Ekonomikas ministrijā.

Savukārt pakalpojuma sniegšanas vai pasākumu norises vietās, kur ir iespējams nodrošināt divu metru distances ievērošanu un sejas masku lietošanu, piemēram, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas, tirdzniecības vietās, tirdzniecības izstādēs, pasākumos ar fiksētām sēdvietām u.c., vairs nav jānodala apmeklētāju plūsmas, kas ir kopā ar bērniem, laikā vai telpā. Izņēmums ir saimniecisko pakalpojumu sniegšana, kuros nav iespējams nodrošināt distances ievērošanu un masku lietošanu, tostarp rekreācijas baseinos, kur saglabājas prasība apmeklētāju plūsmas nodalīšanai.

Vienlaikus valdība lēma pagarināt saimniecisko pakalpojumu (tai skaitā tirdzniecības) sniegšanas un pasākumu norises laiku no plkst.21.00 līdz plkst.23.00. Līdz ar to saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas darbu klātienē uzsāk ne agrāk kā plkst.6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 23.00, norāda ministrijā.

Minētie darba laika ierobežojumi tāpat kā iepriekš nav attiecināmi uz ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu līdzņemšanai vai ar piegādi, valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga" lidostas termināļos sniegtajiem pakalpojumiem, transporta pakalpojumiem, būtiskajiem pakalpojumiem, kas noteikti rīkojumā. Arī sporta komandām to uzturēšanās vietā ēdināšanas pakalpojumus arī turpmāk varēs sniegt ārpus norādītā darba laika.

Ministrijas pārstāvji atgādina, ka saņemt un sniegt saimnieciskos pakalpojumus (tai skaitā sabiedriskās ēdināšanas, kultūras pakalpojumus vai atrakcijas ārtelpās), organizēt un apmeklēt pasākumus, kā arī apmeklēt sporta sacensības var tikai epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”, kā arī epidemioloģiski drošā vidē ar bērniem.

Tāpat pakalpojumu sniegšanai joprojām ir paredzēti stingri epidemioloģiskās drošības pasākumi, tai skaitā sejas masku lietošana, distances ievērošana, darba laika ierobežojumi, platības nosacījumi uz vienu personu un kopējā personu skaita ierobežojumi. Ierobežojumi ir attiecināmi gan uz pakalpojumiem, kas tiek sniegti epidemioloģiski drošā vidē, gan arī uz pakalpojumiem, kas tiek sniegti epidemioloģiski nedrošā vidē, atzīmē ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.